A ricinusolaj jótékony hatásai

A ricinusolaj ma már nagyon sok kozmetikai termék alapanyagaként megtalálható. Ugyanis számos jótékony hatással rendelkezik. Mi ezeknek jártunk utána.

A ricinusolaj egyik legjobb tulajdonsága, hogy nagyon jól hidratál. Ám magában alkalmazva nem igen ajánlott, ugyanis nagyon sűrű és nehéz vele bánni. Továbbá így nem is tud megfelelően felszívódni, illetve ragacsos érzést hagy maga után. Ezt a problémát kiküszöbölhetjük, úgy ha más olajokkal használjuk együtt. Nagyon jól hasznosítható bőrápolásban, mégpedig úgy, ha sárgabarackolajjal keverjük hozz, illetve a kellemes illat érdekében adhatunk még hozzá pár csepp édes narancs illóolajat. A ricinusolaj akkor is használható, ha ekcémával vagy pikkelysömörrel küzdünk. Ugyanis nagyon jól alkalmazható, mint gyulladáscsökkentő, illetve a hidratáló hatása is kiváló.

Ricinusolaj

Ricinusolaj

Amennyiben kifejezetten ekcémára és pikkelysömörre keresünk megoldást, akkor a ricinusolajt, sheavajjal, levendula illóolajjal és teafa illóolajjal keverjük össze. Az így kapott kenőcsöt a tünetek megjelenésekor és azok megelőzéseként is alkalmazhatjuk. A sheavaj és a ricinusolaj csökkenti a gyulladást, valamit hidratálják a bőrt. A ricinusolajból körömágyápolót is készíthetünk, mégpedig kókuszolaj, sheavaj és levendula illóolaj hozzáadásával. Az így kapott krémet lehetőség fürdés után alkalmazzuk, amikor bőr könnyebben betudja fogadni a jótékony hatóanyagokat. Ám a ricinusolaj magában is alkalmazható mégpedig, ha azt szeretnénk, hogy a szempillánk és a szemöldökünk szép dús legyen. Illetve a száraz haj táplálására is nagyon hasznos lehet. Amennyiben szép fényes hajat szeretnénk, akkor hetente alkalmazzuk, mégpedig úgy, hogy legalább 1-2 órát hagyjuk állni, majd mossuk le.