3 hasznos tipp, hogy a gyerek megszeresse a zöldségeket

Sajnos sok gyermek esetében előfordul, hogy bizony nem hajlandó megenni a zöldségféléket, melyek viszont rendkívül fontosak az egészséges táplálkozás, a fejlődés szempontjából. Ha erőltetjük vagy büntetéshez kötjük amikor nem eszi meg a zöldséget, azzal csak még inkább rontunk a helyzeten. Van viszont pár remek módszer ami segíthet, ami már sok esetben bevált!

[wp_ad_camp_1]

Az egyik legjobb megoldás, ha tulajdonképpen átváltoztatjuk az ételeket, például viccek formában helyezzük el azokat a tányérján. Ez eltereli a figyelmét, örül az érdekességnek és könnyebben tudjuk belecsempészni a zöldségeket. Akiknek van egy kis kézügyessége, azok különféle figurákat is faraghatnak belőlük. Retekből lehet, piros kalapos gombát varázsolni, de egyszerűen alkothatunk csak egy mosolygós arcot is. Ezáltal szimpatikusabb lesz számára az étel, hajlandó lesz azt megkóstolni és talán mind meg is enni.

Gyerek + zöldség

Gyerek + zöldség

A másik módszer is igen hatékony, hasonló az előzőhöz, azaz a zöldségek elrendezésével is lehet játszadozni. Ha valamilyen alakzatban helyezzük el az adott finomságokat, szintén megszerettethetjük a gyerekekkel a zöldségeket. Például a szendvicsnek alkothatunk arcot, szemet, szájat és minden mást zöldségekből. Az is hatékony lehet, ha a gyereket is belevonjuk a játékba és Ő mondja meg, hogy melyik zöldség hová kerüljön és így még inkább beleveti magát a falatozásba.

A pépesítés úgyszintén hatásos módszer, hiszen általa nem ismeri fel a gyerek, hogy mit is eszik és így ha csak a tudat zavarja, hogy zöldséget fogyaszt, akkor ezen módszer által rávehetjük, hogy elfogyassza a kiválasztott zöldségeket. Csupán annyit kell tenni, hogy megfőzzük a zöldségeket, majd azokat összepürésítsük, hogy felismerhetetlenné váljanak. Érdemes mellé a kedvenc húsfajtáját tálalni, illetve bármi mást, amit viszont nagyon szeret, hiszen valószínűleg így már jó kedvvel elfogyasztja az elé tálalt ételt.