4 csodás látnivaló a szomszédos Horvátországban

A szomszédos Horvátország az egyik legkedveltebb úti cél a hazai turisták számára a nyaralás során. Ez természetesen nem is véletlen, hiszen csupán néhány óra leforgása alatt máris pálmafák tövében áztathatjuk a lábunkat, élvezhetjük a tenger zúgását, a forró napsütést. Van persze pár különleges látnivaló, melyet szinte vétek lenne kihagyni!

Pula, az Isztriai félsziget híres, legnagyobb városa. A látogatók itt egy hatalmas amfiteátrummal találkozhatnak, ahol a gladiátorok küzdöttek az életükért. A 20.000 fő befogadására képes ókori csoda hatalmasabb, mint a Római Colosseum. A város emellett híres gyönyörű kikötőjéről, a pálmafáktól zöldellő parkjaitól és a meredek sziklafallal tarkított fürdőhelyéről, mindez igazán egyedülállóvá teszi a várost.

A másik látnivaló Krk-szigete, mely népszerűségét leginkább könnyű és gyors megközelíthetőségének köszönheti. Igazán fantasztikus, tipikus horvátországi vidéket tár elénk, csupán pár óra leforgása alatt. Érdemes tudni, hogy Krk nem annyira a látnivalóiról, mint inkább csodás strandjairól híres, így a fürdőzők igazi paradicsoma.

Horvátország

Horvátország

Losinj igazi különlegességét egyedi klímájának és növénytakarójának köszönheti, mivel az ide tévedő hajósok több mint ezerféle növényt honosítottak meg a szigeten, melyek gyógyhatása miatt a gyógyulni vágyó betegek kedvelt úti célja. A változatos strandok által itt a családos és a kalandvágyó párok is megtalálják számításaikat.

A híres és valóban egyedülálló látványt biztosító Plitvicei-tavak az elmúlt két évtizedben váltak igazi turistacélponttá. A felbecsülhetetlen értékű, festői szépségű vízeséseket egyetlen kirándulónak sem szabad elmulasztania. A páratlan park és egyben az ország legmagasabb vízesése 78 méterről zúdul alá, viszont az egyensúlyozás megéri, szédületes, türkizkék tavak, egymástól teljesen különböző vízesések és csodálatos növényzet tárul a kitartók szeme elé.