A baba táplálkozásához nélkülözhetetlen élelmiszertípusok

A kisgyermek vagy a baba táplálkozási szükségleteinek sikeres kielégítése sok szülő számára komoly gondot okoz; különösen, ha sok különböző információ áll rendelkezésre. Gyermeke korai éveiben hihetetlen sebességgel nő és fejlődik; ezért nagyon fontos, hogy gyermeke megfelelő tápanyag-kombinációt kapjon a megfelelő növekedéshez és fejlődéshez.

Az az étel, amelyet a kisgyermek korai éveiben eszik, későbbi életében segít a táplálkozási szokások kialakításában. Tehát a kezdetektől próbálja meg beépíteni az egészséges táplálkozási szokásokat. Ösztönözze kisgyermekét a kiegyensúlyozott étrendre, napi háromszori étkezésre és két harapnivalóra, minden étkezés tartalmazzon valamit az egyes élelmiszercsoportokból, még akkor is, ha gyermeke nem jó evő. A kisgyermek kiegyensúlyozott étrendjének tartalmaznia kell fehérjéket, tejtermékeket, szénhidrátokat, valamint gyümölcsöket és zöldségeket. A kisgyermekeknek minden csoportból sokféle ételre van szükségük. Ez biztosítja, hogy mindent megkapjon, ami a növekedéséhez és fejlődéséhez szükséges. Ez abban is segít a kisgyermeknek, hogy új ízeket fedezzen fel, és a kezdetektől fogva egészséges táplálkozási szokást alakítson ki. Kisgyermekének mindennapi kiegyensúlyozott étrenddel való ellátása azonban meglehetősen nagy kihívást jelenthet. A legtöbb kisgyermek 2 év elteltével továbbra is új étkezési készségeket és étkezési szokásokat alakít ki. Az egyik nap kedvelt étel a másik napon gyakran nem tetszik; de ne aggódjon.

A fehérje elengedhetetlen a gyerekek számára a növekedéshez, a szövetek helyreállításához, az egészséges csontokhoz és az agy fejlődéséhez. A csirke, a tojás, a tenger gyümölcsei, a húsok, a joghurt, a sajt stb. jó fehérjeforrás. A hüvelyesek, a lencse, a szójatermékek, a bab és a dió növényi fehérjeforrás. Növelje kisgyermeke fehérjebevitelét finom tojásból, halból és húsból álló ételekkel.