A Balme – Les Autannes síközpont

Egyre több magyar fedezi fel a síelés örömét; noha Magyarország finoman szólva sem sínagyhatalom, egyre többen látogatunk el telente Ausztriába, Szlovéniába vagy Szlovákiába, ahol remek pályákat találunk.

[wp_ad_camp_1]

De ha igazi őrületre vágyunk, akkor a sízés egyik fellegvárába, a francia Balme – Les Autannes síközpontba is érdemes ellátogatnunk. A Chamonix-völgy egyik legismertebb és legkedveltebb pályájáról van szó, amely 29 kilométernyi szakasszal várja a sízés szerelmeseit. A hó kiváló minőségű, az infrastrukturális fejlettség a francia átlag fülé emelkedik, a helyiek vendégszeretők, a pályák változatosak. Mi kell még egy remek franciaországi téli élményhez?

Balme – Les Autannes a kevésbé tömeges központok közé tartozik, így a környéken könnyebben találhatunk parkolót, ami nagy előnyt jelenthet, illetve sok időt takaríthat meg számunkra, ha kocsival közlekednénk. A síközpont egyetlen hátránnyal rendelkezik; nincsenek fekete besorolású szakaszok, ahol a leggyakorlottabb sízők tennék próbára a tudásukat.

Balme - Les Autannes

Balme – Les Autannes

A 29 kilométeres pályán 13 kilométernyi kék szakaszt találunk. Ezek kiválóan alkalmasak a kezdők szárnypróbálgatásaira, illetve a gyermekek számára is. Lebecsülni azonban ezeket a szakaszokat sem szabad; noha valóban megfelelő a kezdő sízők számára, azért nem alföldi viszonyokról van szó. Az ideérkező gyakorlottabb sízők 16 kilométernyi piros pályaszakaszon hódolhatnak a szenvedélyüknek. A hely szintmagassága, illetve a szintkülönbsége relatív nagy, így a piros pályák egyes szakaszai igazán izgalmas sportolási és szórakozási lehetőséget biztosítanak.

Balme – Les Autannes olyan síközpont Franciaországban, amely rengeteg visszatérő látogatóval büszkélkedhet. Nem véletlen, hogy a nagy távolság ellenére számos magyar síző is előszeretettel keresi fel ezt a síparadicsomot.