A csodatevő hajpakolások

Mi nők hajlamosak vagyunk bármilyen áldozatot meghozni a szépségünk érdekében. Sokszor esünk, olyan hibába, hogy halomra vásároljuk a méregdrága szépségápoló termékeket és szomorúan tudatosul bennünk, hogy teljesen hatástalan.

[wp_ad_camp_1]

A legjobb hajpakolásokat mi magunk készíthetjük el, akár már pár száz forintból. A jó hajpakolás csak vitaminokat és kemikáliát nem tartalmazz. Egy tápláló pakolást egyszerűen előállíthatunk három evőkanál méz és három evőkanál olívaolaj keverékéből. Nincs más teendőnk, mint felvinni a hajunkra és jól bele masszírozni a fejbőrünkbe. Ezt követően legalább félórát hagyjuk állni, hogy garantáltan kifejtse hatását. A sűrű ragacsos pakolás eltávolítására legalább kétszer le kell mosnunk a hajunkat. Az eredmény selymes és fényes haj. Az olívaolaj mellett a ricinusolaj és a kókuszolaj is kifejezetten jótékony hatással bír a hajunk szerkezetére. Amennyiben az előzőekben említett olíva, ricinus és kókuszolajt összekeverjük, egy igazi elixírt kapunk.

Hajpakolás

Hajpakolás

A pakoláshoz egyenlő arányban keverjük össze a háromféle olajt és jó alaposan masszírozzuk bele a hajunkba és a fejbőrünkbe. A ricinusolaj serkenti a haj növekedést, a kókusz és az olíva pedig regenerálja a sérült hajszerkezetet. Azok számára, akik többet is bevállalnának a szép hajkorona érdekében jöhet a banános mézes pakolás. Irány a konyha, majd fogjunk egy jó érett banánt, 3 evőkanál mézet és annyi langyos vizet, hogy folyós állagú legyen. Ezt a turmixot kenjük a fejünkre, és törölközővel, alufóliával, gumisapkával tartsuk melegen. Legalább egy órát hagyjuk a fejünkön, hogy teljesen kifejtse a pakolás a jótékony hatását. Ezeket a pakolásokat hetente legalább egy-két alkalommal ismételjük meg és maximum két hónapon belül már tapasztalhatjuk is a változást.