A digitális társkeresés alapja

Az internet igazán remek találmány, hiszen a huszonegyedik században már szinte bármit beszerezhetünk a segítségével. Leegyszerűsödött a vásárlás, mivel az olyan hétköznapi dolgoktól, mint az étel egészen a legkülönlegesebb tárgyakig bármit megrendelhetünk online, még az országhatárok sem jelentenek gondot, hiszen akár a Távol-Keletről is vásárolhatunk.

[wp_ad_camp_1]

Minden olyan könnyűnek tűnik, azonban a pártalálás továbbra is gondot okoz az emberek jelentős százalékának. Persze, az internetes ismerkedésnek is megvan a maga bája, de azért ha igazán őszinték akarunk lenni, azt be kell ismernünk, hogy a szemtől szembe való találkozást semmi sem helyettesítheti. Lássuk azonban, hogy mégis melyek az online társkeresés előnyei! Az igazság az, hogy sokan igencsak szégyenlősek, éppen ezért számukra szinte elképzelhetetlen, hogy már elsőre megjelenjenek egy barátok által megszervezett randin, arról nem is beszélve, hogy ez gyakran elég kellemetlen is lehet. Ismerőseinket bizonyára a jó szándék vezérli, mégis van abban valami kínos, amikor rájövünk, hogy barátaink valójában mennyire nem ismernek minket és erre épp az általuk kijelölt érdekes külsejű vagy viselkedésű fiatalember vagy hölgyemény a bizonyíték.

Az internet egyik előnye tehát, hogy mi magunk választhatjuk ki a kiszemeltünket, ráadásul az első találka előtt még van időnk valamivel alaposabban megismerni a hosszas, sokszor éjszakába nyúló beszélgetések során. Most viszont nézzük, hogy mire érdemes különösen odafigyelnünk az online társkeresés során! A legnagyobb gond egyben a legnagyobb előnye is: a felek jó ideig nem találkoznak személyesen, ami a gátlásos embereknek jó, a gond csak, hogy így akár az is előfordulhat, hogy csak nagy sokára derül ki: az illető nem pontosan olyan, mint amilyennek mutatja magát. Mindez érvényes a külső és belső tulajdonságokra is.

Társkeresés

Társkeresés

Vannak, akik egy digitálisan erősen feljavított képet küldenek magukról, míg mások még csak nem is saját a fotójukat küldik el. Az internetes beszélgetések másik hátránya, hogy bár számtalan emoticon és matrica létezik, az érzelmi megnyilvánulások mégsem mindig egyértelműek. A szemtől szembe való találkozás alkalmával nem csak azt tudjuk értelmezni, amit a másik mond, hiszen a non-verbális kommunikáció esetenként sokkal többet árul el a partner személyiségéről és szándékáról, mint amennyit szeretne. Ami szintén nagyon fontos: telefonszámunkkal és lakcímünkkel ne bánjunk túlzottan nagylelkűen, ugyanis, ha ezek a személyes adatok illetéktelen kezekbe kerülnek, az sok kellemetlenséget okozhat nekünk!

A digitális társkeresés alapja tehát az elővigyázatosság, valamint érdemes azt is tudni, hogy sajnos az ilyen jellegű oldalakon a regisztrált személyek jelentős része valójában nem élete párját keresi, csupán egy-egy felejthető kalandra vágynak. Vigyázzunk tehát magunkra, óvjuk meg magunkat a nagy érzelmi csalódásoktól és ameddig csak lehet, őrizzük meg a velünk kapcsolatos személyes információkat!