A Feng Shui és a fogyás

A Feng Shui fogyás a belső energián alapul és nem holmi diétán. A Feng Shui segítségével meg kell vizsgálnunk, hogy melyek azok a dolgok, amelyek gátolnak bennünket a fogyásban, és aszerint kell cselekednünk. A legtöbb fogyókúrának, amely általában önsanyargatással telik, mindig az a vége, hogy a kilókat hamar visszaszedjünk. Ennek beláthatnánk, hogy semmi értelme nincsen.

Ez az a pillanat, amikor el kell gondolkodnunk azon, hogy vajon mi az, ami miatt mi fogyni akarunk. Mi az, ami erre ösztönöz bennünket? Erre számtalan válasz létezhet. Ilyen lehet például egy új kapcsolat iránti vágy, egy munkahelyi megfelelés, családunknak való megfelelés. Ha erre meg tudjuk adni a korrekt választ, akkor a fogyás már szinte el is indult, hiszen agyban is eldöntöttük. Sokszor ez a legfontosabb!

A Dils piramis nagyon sok kérdésünkre választ adhat, ezért érdemes ezt áttekinteni. Az első szint a környezet. Hol élünk? Vidéken, városban, nagyvárosban? Itt tulajdonképpen milyen az álommodell? A karcsú vagy a falusiasabb teltebb menyecske? A következő szint a viselkedés. Sokunkat gyermekkorunkban állandóan étellel, nasival jutalmaztak, ha elvégeztünk egy-egy feladatot. Ez sajnos felnőttkorban sokszor visszaüt.

Feng Shui - a hálószoba

Feng Shui – a hálószoba

A képességek szintje szerint rendelkeznünk kell azokkal a képességekkel, ami alapján bizonyos viselkedési formákat elsajátítunk. A beidegződések szintjén sokszor ismételgetjük, hogy családi örökség a hízásra való hajlam. A mi családunkat még a levegővétel is hizlalja. Érdemes ezeken a kijelentéseken agyban változtatni és jól átgondolni, hogy vajon mennyire megalapozottak. Az értékek szintjén át kell tekintenünk, hogy számokra érték-e például a fogyás. Ha annak érezzük, máris könnyebben fog menni a fogyás. Az identitás a piramis csúcsa, ahol ki kell tűznünk a konkrét célokat! Ha mindezekkel tisztában vagyunk, akkor egy sokkal sikeresebb fogyókúrát vihetünk végbe, mintha az önsanyargatáshoz fordulnánk!