A Fülöp-szigetek legnagyobb szigetei

A Fülöp-szigetek több mint 7.600 meglepően csodás szigetgyűjteménynek ad otthont, amelyek közül csak 2.000-nek van állandó lakosa. Noha ezeket a szigeteket sokkal inkább egy idilli atollnak tekintik, amely tökéletes egy kiránduláshoz, néhányan harcolnak a világrekordért, vagyis azért, hogy melyik lesz a legnagyobb sziget.

[wp_ad_camp_1]

Az azonos nevű tartományban található, az ovális alakú Bohol-sziget egy festői sziget, amelyet gyönyörű korallzátonyok, furcsa kőtemplomok és ezer barnás árnyalatú mészkő képződmények otthona. Magán a fő szigeten több mint 162 mérföldnyi tengerpart található, mindent átfedve a vízesésektől a természetes barlangokig. Mintha ez nem lenne elegendő szépség egy helyen, van további 70 kisebb szigete, amelyek könnyen megközelíthetők. A „Déli királynőnek” nevezett Cebu-sziget a Visayas régió legnagyobb szigete, és ez a Föld 126. legnagyobb szigete. A több mint 120 mérföldre nyúló napfényes sziget drámai tengerpartok, gyönyörű strandok, mészkő dombok és dicsőséges korall-atollok sokaságát tartalmazza, közvetlenül a tengerparton.

Bohol-sziget

Bohol-sziget

A több mint 3,5 millió embernek otthont adó Cebu-sziget egy igazi trópusi paradicsom. A fejlett területek itt is megtalálhatóak, különösen Cebu City környékén, a spanyol gyarmati történelem érdekes keverékével, a sziget többi része pedig érintetlen. Egyszer a 17. századi főváros, Cebu-sziget – több száz más kisebb szigettel együtt alkotja a nyüzsgő Cebu-tartományt. A sziget, amely a 16. századi spanyol felfedezők otthona, Tandaya néven ismert, ez a leghíresebb a Leyte-öböli négy napos csatájáról, amelyet itt a japánok ellen vívtak meg. A több mint 200.000 vadászgéppel a második világháború legnagyobb haditengerészeti csatájának tekintik azt. Manapság a sziget békés gazdálkodási terület, ahol rizs, kukorica, kókuszdió és dohány van a kereskedelem középpontjában, különösen a buja és termékeny Leyte-völgyben.