A Gmail titkosítása az e-mailek biztosítása érdekében

Lehet, hogy az egyik legszélesebb körben használt e-mail szolgáltató a G-mail, de valóban biztonságos? A Google titkosítja az Ön e-maileit, de a titkosítás nem elég erős.

[wp_ad_camp_1]

A Google automatikusan titkosítja az Ön e-maileit a Transport Layer Security (TLS) titkosítási szabvány segítségével. A TLS jobb, mintha semmilyen titkosítást nem használna, de a Gmail-titkosítást még egy csipet sóval kellene megszórni: A TLS titkosítása nem túl erős. Lehet, hogy az üzenete továbbra is áthalad a feltört vagy harmadik fél kiszolgálóján. Lehet, hogy aki a szerver mögött ül, képes megfejteni és elolvasni az üzeneteit. A TLS nem teljes körű titkosítás. Ez azt jelenti, hogy a hackerek ellophatják az e-maileket, amint eléri a rendeltetési levelező szervert. A TLS nem titkosítja az Ön üzenetét, amely lehetővé teszi a Google robotjainak, hogy megnézzék az Ön e-maileit, elolvassák őket, felhasználják a bennük található információkat felhasználói profilok létrehozásához és az információk megosztására is felhasznáhatják harmadik feleknek. A Gmail minden üzenete jelzi, hogy titkosítva van-e. Ez azonban nem azt jelenti, hogy e-mailjei csak Önnek és a címzettnek érhetők el.

A Gmail megnézheti az üzeneteit, és kiszűrheti azokat, amelyek rosszindulatú programokat, adathalászatot tartalmaznak, vagy gyanúsnak tűnnek. Még a TLS-sel titkosítva is az érzékeny információkat el lehet lopni. A TLS határozottan jobb, mintha semmilyen titkosítás nem lenne, de ha a legmagasabb szintű biztonságot kívánja elérni, akkor az nem elég. A Google fizetett G Suite Enterprise és G Suite Education fiókok továbbfejlesztett S/MIME titkosítást kínálnak. Az S/MIME használatával titkosíthatja az üzeneteit olyan felhasználó-specifikus kulcsokkal, amelyeket majd meg kell osztania a kívánt címzettel. Ellenkező esetben nem tudják elolvasni az üzenetet. Ezzel a kiegészítővel láthatja az üzenet titkosítási szintjét is. Csak keressen egy zárolási ikont a címzett neve mellett.