A gyermekek által annyira kedvelt LEGO játék rövid története

A gyerekek nagy kedvence a LEGO Dániából származik, ahol egy asztalosmester Ole Kirk Christiansen 1932-ben alapította meg vállalkozását. A LEGO őse talán kevesen tudjuk, de fából készült. Az asztalos fia már egészen kicsi korában, alig 12 évesen állt be apja mellé és ő is elhivatottsággal készített a fa LEGO-kat.

[wp_ad_camp_1]

Ahogy a műanyag használata betört, az ipar különböző területeire, úgy a LEGO is elkezdte a műanyag játékok gyártását. Az első ilyen műanyag modell egy szétszerelhető teherautó volt. A készítők 1947-ben találkoztak először az Önrögzítő Építőkockákkal így ők is elkezdték ezek gyártását. Ennek az ötletnek a továbbfejlesztett változata a mai LEGO. Ezt a LEGO-t 1958-ban szabadalmaztatták, ám az apa ebben az évben meghalt. A céget mások vitték tovább, hiszen Ole Kirk fia, Kjeld tanulmányaival foglalkozott a továbbiakban. 1971-ben újra csatlakozott a LEGO-hoz, amely ekkor már babaházakat, vízen úszó hajótesteket is gyártott.

LEGO játék

LEGO játék

A Svájcban és Dániában végzett Kjeld megalapított a különböző gyáregységeket és a Kutatás és Fejlesztési részleget is. Kjeld a továbbiakban a termelésért volt felelős. A LEGO Család 1974-ben bővült a mozgatható figurákkal és megjelent a Minifigura verzió is. Ekkor megnyitották az amerikai LEGO gyárat Entfield-ben, Connecticut-ben. Az 1975-ös év már a tapasztaltabb legósok éve volt, hiszen megjelentek a készletek is, amely a későbbiekben Expert Builder nevet kapták.  1979-ben kijöttek a Világúr témával és megjelentették a FABULAND és a SCALA sorozatokat is. Egyre több oktató látta meg a lehetőségeket a LEGO-ban és kezdték el használni az oktatások során. A LEGO 1980-ban megalakította a LEGO oktatási termékeket.