A JBL L100 Classic hangszóró retro hangulatot hoz

A JBL L100 talán az egyik legikonikusabb hangszóró, amelyet valaha kiadtak, és ez a márka hosszú története során a legkeresettebb hangszóró. Most, a 70-es évekbeli sztereó hangszórókat 2021-re újragondolták, egy teljesen új, limitált kiadással ünnepelve a JBL 75. évfordulóját, a hangszóró retro stílusát a modern hangok szerelmeseinek otthonába juttatva.

[wp_ad_camp_1]

2019-ben az L100 Classic egy 1 hüvelykes titán kupola magassugárzóval, 5 hüvelykes középkategóriás meghajtóval és egy 12 hüvelykes öntöttvázas kúpos mélysugárzóval került újrakezdésre basszusreflex házban a helyiséget kitöltő minőségi hang érdekében. Az L100 legújabb iterációjának szintén lenyűgöző hangteljesítményt kell nyújtania, továbbfejlesztett mélysugárzó-felfüggesztés kialakítással és kétvezetékes képességekkel az aranyozott kötőoszlopoknak köszönhetően. Az új L100 Classic 75 ugyanazzal az 1970-es évekbeli dizájnnal rendelkezik, mint a 2019-es JBL L100 Classic, az ikonikus Quadrex habrácsokkal és új, teakfa furnérszekrénnyel, amelyek fényűző megjelenést kölcsönöznek a hangszórónak. Mindegyik pár JS-120 padlóállvánnyal rendelkezik, és az egész rendszer egy speciálisan kialakított fa ládában lesz kiszállítva az oldalsó paneleken korlátozott kiadású műalkotásokkal.

Mivel csak 750 pár áll rendelkezésre, az L100 Classic 75 aláírt hátsó kitűzővel és eredetiségigazolással rendelkezik, így tudni fogja, hogy ez valóban eredeti – ha természetesen kezébe veheti a készüléket. Ha szívesen vásárolja meg a limitált kiadású hangszórókat, spórolnia kell; amikor 2021 májusában elérhetővé válnak, 5.500 dollárba kerülnek majd. Bár meg kell erősíteni a globális árképzést, ez körülbelül 4000 font/7100 AUD értekben fog mozogni. Mégis, ha dedikált hangkedvelő, nehéz lesz nem vágyakozni ezekre a retro hangszórókra, amelyek hírnevet szereztek, miután bemutatták az 1980-as években sugárzott ikonikus „Blown Away” Maxell kazettás reklámot.