A jóga pozitív hatásai

Bár szkeptikusan állhatunk hozzá, de be kell vallanunk a Jóga több mint féllábon való bohóckodás. Persze lehet, hogy a spiritualitás nem a mi világunk, és nem számítunk megvilágosodásra az első Jóga óra után, de fontos beismernünk, hogy a Jógának rengeteg valós pozitív hatása van a testünkre nézve. És van még egy jó hírem, ezek a hatások már az első óra után érezhetőek.

[wp_ad_camp_1]

A Jógának először is nagyon erős méregtelenítő hatása van. Jógázás közben a testünk hőt termel   és hogy hőgutát ne kapjunk beindul az izzadás. Az izzadás aktivizálja a nyirok rendszert, ami a káros anyagok eltávolításáért felelős, így a bőrünkön keresztül izzadság formájában távoznak testünkből a toxikus anyagok. A méregtelenítés mellett a Jóga az emésztőrendszerünkre is jótékonyan hat. A Jógapózok sokféleképpen mozgatják át a testünket, így a belső szerveink nem a megszokott módon kerülnek nyomás alá. A belső szerveink másképp való nyomás alá helyezése, valamint az ehhez társuló hasi légzés átmasszírozza a hasüregi szerveket, ami megkönnyíti az emésztést. A Jóga tehát megszüntetheti a haspuffadást, a gyomorégést vagy akár a székrekedést is. Mivel Jógaórán saját testsúllyal dolgozunk izmaink fokozatosan fejlődnek, testünk szálkásodik. A nyújtógyakorlatoknak köszönhetően hajlékonyságot és rugalmasságot kölcsönözhetünk ízületeinknek. A hátizom gyakori használata miatt a tartásunk is javulhat.

Jóga

Jóga

A Jógát az aktív légzés miatt a stressz levezetés egyik leghatékonyabb formájának is tarják. Nem csak légzés segít a stressz levezetésében, de Jóga közben átmozgatunk minden izomcsoportot kilazítva a bemerevedett részeket , és ezzel megnyugtatjuk az idegrendszert is. A Jóga mindenki számára elérhető, és nagyon hatékony. Rengeteg formájával találkozhatunk, és megtalálhatjuk azt ami a legjobban hozzánk illik. A Jógának csak egyetlen esélyre van szüksége, hogy örökre belopja magát a szívünkbe.