A kisfiúk károsak az egészségre?

Természetesen a gyermekáldás minden családban nagyszerű, mindenki örül a kis jövevényeknek, legyen szó fiúkról vagy éppen lányokról, a lényeg csak az, hogy egészségesek legyenek szokták mondani. Sajnos bizonyított tény, hogy egyre kevesebb a gyermekek születési aránya és ezzel egy újabb negatív rekord dőlt meg.

[wp_ad_camp_1]

A legújabb kutatások viszont kimutatták, hogy a fiúgyermekek érkezése negatív hatással van az idősebb testvérre, emelkedik annak a vérnyomása. Egy fiú születése csaknem 5,9 százalékkal növeli a vérnyomást, amíg ez a szám a lányok esetében csupán csak 3,8 százalék. A tudósok 374 felnőttet vizsgáltak meg nem kevesebb, mint 200 családban és tették mindezt a bolíviai őserdőkben. A gyermekek jóléte és a szülők erőforrása függ a testvérek számától, azok nemétől, a születési rendtől. A kutatás végeredménye viszont az lett, hogy a fiúgyermek születése egyértelműen várnyomás emelkedést okoz. A tudósok szerint ez leginkább azzal magyarázható, hogy a testvérek az új jövevény érkezését stresszesnek élik meg és emelkedik a teljesítményi kényszerűk is, több feladat hárul rájuk.

Kisfiú

Kisfiú

Ugyanakkor az is bizonyítást nyert, hogy azon családokban, ahol van lánytestvér nyitottabb és szabadabb a kommunikáció. A válásokat is jobban éli meg a gyermek és a család, hiszen a lányok elmondják érzéseiket és ez megtörheti a fagyos hangulatot, amíg a fiúk befelé fordulnak és ezzel csak tovább emelkedik a depressziós hangulat.

Bárhogy is legyen egy gyermek érkezése mindig örömre ad okot bármi is a neme és nem számít pár százalékos várnyomás emelkedés sem. A nagycsaládosok közül például sokkal több tehetség kerül ki, hiszen a fiatalabbaknak mindig bizonyítaniuk kell, felhívni magukra a figyelmet és így kifejlődhetnek rejtett képességeik, melyre testvér nélkül nem kerülhetett volna sor.