A Kód, azaz ahol nem elég a tudás

Útjára indította az RTL Klub a legújabb vetélkedőjét, melyet a kvízműsorok koronázatlan királya Sebestyén Balázs vezet. A műsor még csak most kezdődött, de máris igen nagy népszerűségnek örvend, hiszen nagyban különbözik az eddig már jól megszokott hasonló célú vetélkedőktől.

[wp_ad_camp_1]

A Kód lényege, hogy a huszonhat mezőből álló arénán kell átjutnia egy adott játékos párosnak. A huszonhat mező huszonhat kérdést takar magába, melyek egytől-egyig pénzt rejtegetnek, mind meghatározott összegeket. A jackpont mező tartalmazza a legnagyobb nyereményt, azaz 5 millió forintot, ám az az aréna másik végében várja a játékosokat, odáig el is kell jutni. A Kód tulajdonképpen a kérdésekre adott válaszok listája, amit meg kell jegyezni. Jó válasz esetén a válasz felkerül a listára, rossz válasz esetében viszont mind a négy lehetőség a listát fogja gazdagítani, azaz a Kód jelentősen növekszik. A nyereményt csakis azok vihetik el, akik megjegyzik a Kódot, tehát nem elég helyesen válaszolni a kérdésekre, fontos a kiváló emlékezőtehetség is, hogy a visszafelé vezető úton feltudják azt mondani. Az aréna, amin a játékosoknak haladnia kell legyező alakú, ahol soronként növekszik a mezők értéket.

A Kód logója

A Kód logója

Ha a játékosok helyesen válaszolnak tovább haladhatnak előre vagy oldalra. Ha rosszul válaszolnak csak oldalra léphetnek, ám vigyázni kell, nehogy kiszoruljanak a szélére, hiszen ha a következő kérdésre sem tudnak válaszolni, akkor a játéknak vége. A játékosoknak minimum 9 mezőt kell bejárniuk, ahol pénz gyűjthetnek, ám a Kód nélkül mit sem ér az egész.

Ha úgy döntenek a játékosok, hogy megállnak és elviszik az addig gyűjtött összeget, akkor szerencsét húznak és aki a rövidebbet húzza, annak kell visszamondania a kódlistát, azaz visszafelé haladnia az úton ahhoz, hogy eltudják vinni a nyereményt, viszont ezt meghatározott idő alatt kell teljesíteni. Sok sikert kívánunk minden bátor jelentkezőnek és minél nagyobb nyereményt!