A különböző egészséges italok szerepe

Az egészségünk megőrzésének egyik legfontosabb alapja a folyamatos folyadékbevitel, hiszen a fizikai és szellemi teljesítményünk is ezen múlik. Az emberi test több mint fele vízből áll, ezért elengedhetetlen, hogy napi több litert is bevigyünk. Érdemes viszont megválogatni, hogy milyen folyadékot fogyasztunk, ezért összegyűjtöttünk egy listát arról, hogy mit érdemes inni, és hogy melyik italnak milyen szerepe van az életünkben.

[wp_ad_camp_1]

Az ásványvíz képes pótolni a szervezetből távozó ásványi anyagokat, valamint emellett az elvesztett folyadékot is. Nem mindegy viszont, hogy milyen ásványvizet fogyaszt. Ha rendszeresen fogyaszt ásványvizet, akkor olyat fogyasszon, aminek nem haladja meg az 500 mg/l-t az ásványianyag-tartama. Azokat az ásványvizeket, amelyek ennél több ásványi anyagot tartalmaznak, csak mértékkel érdemes fogyasztani. A gyümölcslevekre, illetve a különböző teákra is szükség van ahhoz, hogy egészséges maradjon a szervezetünk, tehát a napi folyadékbevitel ne csak ásványvízből álljon. A gyümölcslevek, illetve zöldséglevek is tele vannak ásványi anyagokkal, valamint vitaminokkal, ezért magas gyümölcstartalmú leveket kell fogyasztani.

Az üdítők között is van néhány egészségesebb amit érdemes fogyasztani abban az esetben, ha megunta a vizet és a gyümölcsleveket. A gyógytea is jó megoldás lehet arra, hogy meglegyen a napi folyadékbevitel, hiszen a különböző gyógynövények számos jótékony hatással rendelkeznek a szervezetünkre nézve, ezért napi 1-2 csészét bármikor el lehet fogyasztani, és amellett, hogy ezek a teák igen finomak, rendkívül egészségesek is. Az ízesített ásványvizek is nagyon finomak, és ezek is egészségesek ha természetes ásványvíz az alapjuk. A vízhez általában mesterséges vagy természetes színezéket adnak, tehát mindenképpen válogasson a különböző márkák között, mert az ízesített vizek nem mindegyike egészséges.