A legcsodálatosabb szállodák Vietnamban

Alig néhány évtizeddel ezelőtt Vietnam világháború által sújtott ország volt. Ma ez a világ egyik legforróbb utazási célpont. Akár pihenni szeretne egy luxusfürdőben, akár kirándulni a hegyek között kisebb falvakba és rizsföldekre, Vietnamban egyedülálló és csodálatos szállodákat talál, ahol kényeztetheti magát. És nem erről szól egy nyaralás?

[wp_ad_camp_1]

Az Am Lam Saigon River Private Residences kicsi – csak 15 szobája van – de luxus környezetben kellemes időt tölthet. A Conde Nast Traveller 2013-ban a világ egyik legnépszerűbb szállodájának nevezte, és Ho Si Minh-város központjától 20 perces motorcsónakkal érhető el. A szálloda építészeti stílusa klasszikus vietnami, elegánsan, buja növényzettel. A vendégek kényeztetése kulcsfontosságú itt, mindenkinek saját éjjeli inasa van, aki gondoskodik rólunk. Rusztikus, mégis elegáns egyszerűségű a Mango Bay Resort, amely Phu Quoc-ban található. Ez a távoli szigeti üdülőhely környezetbarát és természetközpontú, napenergiával működő zuhanyzókkal. Ez a hotel a veszélyeztetett vadon élő állatok támogatója. Amikor nem akar elmenni el a közeli történelmi látnivalókhoz, a vendégek igénybe vehetnek egy fél mérföld hosszú saját tengerpartot. A szobákhoz saját terasz tartozik, kilátással az óceánra vagy a kertre. A látogatók szerint a teraszos étterem remek hely a kikapcsolódásra és az óceán felett lenyugvó naplemente megtekintésére.

A Topas Eco Lodge is egy gyönyörű hotel. A Hoang Lien Nemzeti Park egyik dombtetőjén fekszik. A kaland a Sapa felől indul, egy kicsit több mint 15 (10 mérföld) távolságra. Az út körülbelül 45 percet vesz igénybe, mert az utak nem olyan nagyok. Az utazás azonban megéri, ha egyszer az egyik hálószobás bungaló erkélyére áll, és látja a hegyeket. A tevékenységek közé tartozik a túrázás, a hegyi kerékpározás, a pihenés és a rizsföldek és falvak látogatása. A Da Lat-i Hang Nga vendégházat szürreálisnak, furcsának és innovatívnak nevezik, és kétségtelenül megfelel az Őrült Ház becenevének.