A legegyszerűbb adventi fogások

Azzal, hogy egy kicsit lelassulunk és együtt főzünk egyszerű adventi ételeket, lehetővé tesszük, hogy különbséget tudjunk tenni az adventi és a karácsonyi időszak között, amely a legfontosabb ünnep az évben.

[wp_ad_camp_1]

Ez bizonyos tervezést igényel (és némi akaratot is, hogy elkerüljük a finom karácsonyi sütiket már adventkor) de az egyszerű adventi fogásoknak köszönhetően készen állhatunk arra, hogy december 25-én örvendezzünk. Az első könnyű adventi étel a fekete bab rizs körettel. Mivel ez egy egyszerű és szerény étel, ezt gyakran fogyasztjuk – főleg adventi és nagyböjti időszakban. Vegetáriánus étel, de mégis ízletes, és a gyerekek is kedvelik. Ez az étel nem igényel különös műszereket, el lehet készíteni a babot a tűzhelyen lévő edényben is. Paprikával igazán ízletes ez az étel, így általában ezt adjuk hozzá, de nyugodtan használhatunk bármilyen szezonális zöldséget hozzá. A narancsos marhapörkölt is egy szuper adventi étel. A marhapörkölt egy különösen jóleső étel a hideg hónapokban, és nagyon kellemes az az illat, amelyet a konyhának ad, miközben fő. A húsnak egy kis extra ízt adhat a narancslé és a szójaszósz, ezért érdemes kipróbálni ezeket is.

Marhapörkölt

Marhapörkölt

Ez a pörkölt tökéletes lehet akkor, amikor az ételek elkészítésének ideje korlátozott, de továbbra is együtt szeretnénk élvezni a házi készítésű ételeket az egész családdal. Sok család egyfajta rizs pudingot is szeret fogyasztani, amely kissé hasonlít a zabkásához, különösen jó reggeli lehet vasárnap reggel az adventi időszakban. Általában melegen fogyasztják, és fahéjjal szórják meg a tetejét, hogy még ízletesebb legyen. Ezek voltak tehát a legegyszerűbb adventi fogások, amiket érdemes megkóstolni, ha ön sem szeretne elfáradni a karácsonyi időszakra, hiszen könnyen és gyorsan elkészülnek, ráadásul nem szükséges sok hozzávaló ezekhez az ételekhez.