A leggyakrabban elhangzó újévi fogadalmak

Ünnepek előtt általában gyakran készül pár rövid felmérés az emberekkel, melyekből megtudhatjuk többek között azt is, hogy melyik ajándék a legkeresettebb, hogyan miként vészelik át egyesek a rohanást. Egy újabb tanulmányban most viszont azt kérdezték az emberektől, hogy milyen újévi fogadalmakat szoktak tenni és azokat mennyire tartják be általában.

[wp_ad_camp_1]

A felmérésből kiderült, hogy a leggyakrabban elhangzó fogadalom a fogyásról szólt. Az emberek átlagosan 87 százalékban tesznek fogadalmakat arról, hogy miképp is változtatnak életükön majd a következő évben. Felvesznek egy új, eddig nem használt szokást, vagy éppen megválnak egy régitől remélvén, hogy az életük ezáltal majd gyökeresen megváltozik ettől. Az emberek fenn maradó 23 százaléka, avagy annak többsége arra hivatkozott, hogy teljesen felesleges gesztusnak tartaná a fogadkozást, mivel úgysem tartaná be, amit megfogadott, amíg a maradékot pedig abszolút nem érdekelte ez a fajta hagyomány.

Leggyakoribb újévi fogadalmak

Leggyakoribb újévi fogadalmak

A leggyakoribb ígéret, mint fent említettük is a fogyókúra és rendszeres mozgás témát érintette. A feleslegtől való megszabadulásról, a minél kevesebb nassolásról és a sokkal több sportolásról tett ígéretek hangzottak el nagyobb zömmel. Az érdekessége a fogadalmaknak mégis az, hogy akik az álomalakot tűzik ki maguk elé minden évben célul, többségük mégsem tartja be magának tett fogadalmait.

A fogyókúra mellett másik kifejezetten népszerű cél volt még a dohányzás és más káros szenvedélyek feladása és végül persze a spórolás is, ami viszont már inkább szükségessé vált, mint hogy az ember jókedvéből tegyen egy ilyen fogadalmat. A lényeg nem az újévi fogadalmon van, hiszen mindegy, hogy mikor akarunk változni, ami a fontos, hogy ha elhatározunk valamit, akkor ahhoz, amennyire csak lehet tartsuk is magunkat, hogy ne kelljen újra és újra ugyan azzal a fogadalommal gyötörni lelkünket.