A legjobb hangoskönyvek mindenkinek

A hangoskönyvek mindenki számára elérhetők, és a legtöbb szakértő egyetért abban, hogy a gyermekek és a tizenévesek számára további előnyök állnak rendelkezésre – különösen az írásbeliség fejlesztése terén. A hangoskönyvek olyan létfontosságú műveltségi készségeket építenek és fejlesztenek, mint a folyékonyság, a szókincs, a nyelvtanulás, a kiejtés, a hangtudatosság és a szövegértés – olyan készségek, amelyek gyakran növelik az olvasási pontszámokat.

Hangoskönyvek mindenki számára elérhetőek a book24.hu weboldalra látogatva, ezért itt a helye nálunk, ha ön is szívesen rendelne hangoskönyveket. A gyerekeinknek tehát egyedül kell hallgatniuk a hangoskönyveket, vagy kell hallgatniuk, hogy közben követik a szöveget? A szakértők elmondták, hogy mindkettő hasznos. A hallgatás önmagában segíthet a szókincs bővítésében, míg a szövegkövetés közbeni hallgatás „fokozhatja a szófelismerési képességet”. De ne csodálkozzon, ha a gyerekei elkezdenek hangoskönyvet hallgatni – és megszeretik azt. A fiatal hallgatók hallgatási készségei jellemzően legalább két évvel meghaladják az olvasási készségeiket. A hangoskönyvek lehetővé teszik a gyermek számára, hogy elmélyüljön a bonyolult témákban, és jobb minőségű könyveket hallgasson, mint amit a saját szintjén találna.

Ez különösen jó hír, ha Ön diszlexiás diák szülője, aki nem szívesen olvas. Értelemszerűen a diszlexiások az átlagon felüli befogadó nyelvtudással rendelkeznek. Fontos, hogy a diákok hozzáférjenek az évfolyamon (és annál magasabb szinten) található szövegekhez, amelyek támogatják általános nyelvtudásuk folyamatos fejlesztését. A diszlexiás diákok több könyvet is meghallgathatnak, ami érdekli őket, így több inspirációt kaphatnak, hogy többet olvassanak örömükre. Amennyiben érdekelné hangoskönyv kínálatunk, itt a helye nálunk a book24.hu-n.