A legjobb látnivalók Sapa-ban, Vietnamban

A Vietnám északi részén fekvő Sapa csodálatos látványt nyújt, lenyűgöző, rizsteraszokkal teli völgyekkel és körülöttük csodás hegyekkel várja a látogatókat. Míg a kisváros központja az utóbbi években turisztikai szempontból egyre népszerűbb, a környező régió rengeteg elképesztő természeti látványossággal rendelkezik, amelyeket élvezhet ha számtalan csodálatos túrára vágyik.

[wp_ad_camp_1]

A város szívében fekvő kőtemplom Sapa egyik legfontosabb és legimpozánsabb épülete. A vándorlás során elkerülhetetlenül legalább párszor elhaladni mellette. 1930-ig nyúlik vissza az épület, és a rózsafüzér temploma a francia gyarmati időszakban épült, és csodálatos építészettel rendelkezik. Mivel a napfelkeltével szemben épült, nagyszerű alkalom a látogatásra kora reggel, amikor a nap átsuhan a láthatáron, és drámai módon megvilágítja a homlokzatán uralkodó óriási keresztet. A hatalmas mennyiségű friss terméket és helyi kézműves termékeket árusító Sapa Market egy nyüzsgő hely a felfedezéshez, amely egyszerűen elengedhetetlen, ha meg akarja tekinteni a város hiteles oldalát. A buszpályaudvar mellett található piac tele van színekkel és élettel, egy halom gyümölccsel és zöldséggel ami mind ön előtt hever.

Mivel Sapa a régió egyik fő mezővárosa, rengeteg ember érkezik a környékről, hogy eladja termékeit vagy vásároljon. Noha Sapa látogatóinak közelmúltbeli megugrása miatt kétségtelenül turisztikai vonzerővel bír a piac, a helyi lakosok többsége továbbra is az élelmiszereket szerzik be innen. Remek hely ajándéktárgyak vásárlásához, tehát a Sapa Market nagyon szórakoztató, csak készen kell állni arra, hogy keményen alkudozzon, ha valamit olcsóbban szeretne megvásárolni. A város központjára néző Ham Rong Mountain a természetes és az ember által készített tájak gyönyörű keverékének ad otthont, és csak egy rövid sétára található a Kőtemplomtól. A helyi nyelven „sárkánypofát” jelentő hegyet jellegzetes alakjáról nevezték el.