A legjobb nemzeti és állami parkok Idahóban

Bár az államok látogatói gyakran figyelmen kívül hagyják, Idaho látványos tájakkal és hihetetlen természeti látnivalókkal van elárasztva. A Csendes-óceán északnyugati részén fekszik, a robusztus folyóktól kezdve a zöldellő erdőkig mindennel büszkélkedhet, így omladozó vulkáni kráterek és lélegzetelállító hegyláncok is megtalálhatók itt.

[wp_ad_camp_1]

Nagyon kellemes és festői hely, a Lucky Peak State Park Idaho délnyugati részén, mindössze 16 kilométerre a fővárostól, Boise-tól. Az azonos nevű, szép tó homokos partok és lenyűgöző táj otthona, nagyszerű szabadtéri tevékenységekkel. Mivel az állami park mindössze tíz perces autóútra található a város központjától, fényvisszaverő vizei és rengeteg kikapcsolódási lehetősége miatt a helyi Boiseans-i körzet nagyon népszerű. Míg a Boise folyó mentén néhány szakasz tökéletesen alkalmas horgászatra és piknikezésre, mások – például a Sandy Point – ideálisak a napozáshoz és az úszáshoz. Az állam délnyugati részén húzódó hét nyugodt és félreeső szakaszból álló Thousand Springs State Park Idaho egyik legcsodálatosabb állami parkja. Mivel minden egység egyedülálló élményt nyújt, és könnyen megközelíthető távolságra van a többitől, az egyik percben egy gyönyörű szurdokban túrázhat, a következőben pedig lovagolhat vagy vadon élő állatokat figyelhet meg.

A Thousand Springs 2005-ben jött létre, amikor négy állami parkot egyesítettek és gyönyörűen változatos tájakkal és természettel büszkélkedhetnek. A gyönyörű Box Canyon sziklái látványos vízesésnek adnak otthont, a hatalmas Malad-szurdok pedig remek túrázási lehetőség hiszen fenomenális kilátásokat kínál, amit élvezhet. Az állam délnyugati részén fekvő Bruneau Dunes State Park gyönyörű tájaknak ad otthont, drámai dűnékkel a kis, csillogó tavak mellett. Közvetlenül az azonos nevű apró város mellett található, szinte azonos távolságban a Boise és a Twin Falls között.