A leglátványosabb hegyvonulatok Spanyolországban

Az Atlanti-óceántól a Földközi-tengerig húzódó Spanyolország tája csodálatosan változatos. Ha rajong a hegyi életért, legyen szó téli sportokról vagy kalandtúrákról, Spanyolországban van néhány igazán lenyűgöző hegyvonulat, amelyet felfedezhet. Íme néhány a legjobbak közül, amelyeket valóban meg kell látogatnia.

Spanyolország egyik leghíresebb hegylánca, a Sierra Nevada vagy a „Havas-hegy” Andalúzia déli tartományában található. A kontinentális Spanyolország legmagasabb pontjával (3478 méteres tengerszint feletti magasságban) büszkélkedő Sierra Nevada télen népszerű sícélpont, amely közel van Spanyolország legszebb városaihoz, mint például Granada és Sevilla. A Menorca Baleár-szigetén található Serra de Tramuntana 2011-ben elnyerte az UNESCO Világörökség státuszát nagy fizikai és kulturális jelentősége miatt. Különösen figyelemre méltó az a mód, ahogy a helyi lakosok együtt dolgoztak a hegyekkel, hogy fenntartható mezőgazdaságot fejlesszenek ki, amely az egyébként kihívásokkal teli környezetben is virágzik. Spanyolország másik leghíresebb hegyvonulata, a Pireneusok természetes határt képeznek a szomszédos Franciaországgal, és a Földközi-tenger partján fekvő Katalóniától az Atlanti-óceán partján fekvő Baszkföldig húzódnak. Ezek a hegyek egész évben népszerűek, a téli sportokat a túrázás, a hegyi kerékpározás és még az év többi részében gombavadászat is követi.

Az 1977-ben UNESCO bioszféra-rezervátumként elnevezett természeti park Sierra de Grazalema leginkább a kalandsportok rajongói körében népszerű mészkő tájáról ismert, számos sziklával, vízeséssel, barlanggal és szurdokkal. A hegylánc számos pueblos blancónak vagy „fehér falunak” ad otthont, fehérre meszelt házak csoportjainak, amelyek a környéket tarkítják, ezek pedig csak növelik a Sierra de Grazalema festői minőségét.