A legszebb őszi kirándulóhelyek

A Sas-hegy igazán gyönyörű ősszel és még a fővárosból sem kell kimozdulni azért, hogy megnézhesd. A hegy növény-rezervátuma bámulatosan szép, de nem érdemes lelépni a kijelölt tanösvényről, nehogy akaratodon kívül kárt tegyél a növényvilágban. Ami miatt tényleg páratlan az az, hogy olyan fajok is élnek a rezervátumban, amelyek már a jégkorszak óta honosak ezen a területen. A tanösvény vezetővel látogatható, így nem csak nézelődhetsz, de közben hasznos és érdekes információkat is kapsz.

[wp_ad_camp_1]

Zircről érdemes tudni, hogy az ország legmagasabban fekvő települése. Ez máris garanciát jelent a festőien szép kilátásra. A zirci arborétum a Bakony rendkívül gazdag növényvilágát mutatja be a látogatók számára, de tökéletes választás akkor is, ha nem vagy tapasztalt túrázó, ugyanis a kijelölt útvonal alig egy óra alatt bejárható. Természetesen érdemes minél több időt rászánni az arborétumra.

Őszi kirándulóhely

Őszi kirándulóhely

Zebegény Budapestről egy óra alatt elérhető. Egy igazán sajátos hangulatú településről van szó, ahol már az utcákon is megéri egy kellemes, délutáni őszi sétát tenni. A mesés hegyi erdőbe betérve egy közepes nehézségű túraútvonal várja a látogatókat, melyen végighaladva nem csak az ősz színeiben pompázó falevelekben gyönyörködhetünk, hanem a Duna-kanyar páratlan panorámájában is.

A Gemenci erdő szintén népszerű őszi úti cél a kirándulók körében, persze nem is véletlenül. Ha tarka falevelekben akarsz gyönyörködni, ha átakarod érezni az ősz varázslatos hangulatát, akkor a gemenci erdőnél jobb helyet nem fogsz találni az egész kontinensen. A térség ugyanis egész Európa legnagyobb erdővel borított területe. A kirándulókat harminc kilométer hosszúságban és hét kilométer szélességben várja a gyönyörű táj. A gemenci erdőre érdemes több időt szánni, hiszen akár egy egész napot is eltölthetünk a színpompás őszi avarban.