A legszebb templomok Franciaországban

Néhány beszámoló szerint Franciaország története a vaskorba nyúlik vissza. Évszázadok óta Franciaország ad otthont a világ történelmileg és építészetileg legjelentősebb templomainak. A gótikus katedrálisoktól a modern építészek modern templomáig a francia kultúra nagy része visszatükröződik a vallási struktúráiban.

[wp_ad_camp_1]

Ha ide látogat feltétlenül fedezze fel Franciaország leghíresebb és legszebb templomait. A Bourges-székesegyházat a 13. század elején építették Bourges-ban, Franciaországban. A francia gótikus stílusban épült Bourges-székesegyház egy harmadik századból származó vallási jelentőségű helyen áll. Ma a székesegyház háromrészes emelettel, modern kortárs kétszemélyes kialakítással és nagyszerű homlokzattal büszkélkedhet, bonyolult faragványokkal és díszítésekkel. Hihetetlen, hogy az eredeti ólomüveg ablakok nagy része megmaradt, közülük sokan meséket és történeteket ábrázolnak az Ó- és az Újszövetségből. A Strasbourg-i székesegyházat néha Rózsaszín székesegyháznak nevezik, amely nem túl finom hivatkozás annak ritka színére. A székesegyház homokkőből épült, az évek alatt rózsaszínűvé vált, és az egyik oldalán egy nagy torony található, ahelyett, hogy azt a szerkezetre tervezték volna.

Az építészet római és gótikus stílusú, és a székesegyházban továbbra is látni katolikus egyházi szolgálatokat, ahol akár önök is részt vehetnek. Mindenképp figyeljen oda a katedrálison belüli hatalmas órára, amely a 19. századra nyúlik vissza, és ez a katedrális harmadik ilyen órája. Aubeterre-sur-Dronne város kicsi és festői, hagyományos építészettel és furcsa otthonokkal. A Saint-Jean monolit templom itt található, és szinte teljes egészében mészkőből faragott. A 7. században épült és a 12. században nagymértékben kibővített templomnak van saját keresztelési medencéje és tucatnyi ősi koporsója is. Ez távol áll a francia egyház hagyományos képétől, de ez az egyedülálló vallási struktúra valóban egyedi, ezért érdemes megtekinteni.