A létfontosságú vitamin!

Ahhoz, hogy egészségesek legyünk a szervezetünknek szüksége van különféle vitaminokra. Minden vitaminnak létfontosságú szerepe van, hiszen csak így tudjuk megőrizni a vitalitásunkat és az egészségünket.

[wp_ad_camp_1]

Vitamin nagyon sok fajtáját különböztethetjük meg melyek eltérhetnek több szempontból is. A vitaminokat kettő csoportra oszthatjuk, mégpedig az alapján, hogy vízben vagy zsírban oldódnak. A vízben oldódó vitaminok legtöbbje B előjelű, vagyis B1, B2, B12-vitaminok, illetve ide sorolhatóak még a niacin, pyridoxin, pantoténsav, biotin, folsav és a C-vitamin is. A zsírban oldódó vitaminok közé pedig az A-vitamin, a D-vitamin, az E-vitamin tartozik és a K vitamin tartozik. A vitaminokkal szemben nagyon sok tévhit kering. Ám fontos tudni rólunk, hogy ezek táplálék kiegészítők melyekben megtalálhatóak ezek a vitaminok semmilyen fontos étkezést nem helyettesíteni. Olyan esetekben ajánlott a szedésük, ha természetes módon nem tudjuk biztosítani a szervezetünk számára. Ez jellemző a téli időszakra mikor kevesebb zöldség és gyümölcs kapható.

Vitaminok

Vitaminok

A vitaminok továbbá abból a szempontból is nagyon fontosak, hogy biztosítsák a szervezetünk megfelelő anyagcseréjét. Amennyiben a szervezetünk számára egyenletes arányban biztosítjuk a megfelelő vitamin mennyiséget, akkor energetikusnak és fittnek érezhetjük magunkat, még ellenkező esetben fáradtnak és sok esetben még le is betegedhetünk. A vitaminok folyamatos bevitele különösen fontos, hiszen a szervezetünk csak kevés ideig alkalmas arra, hogy elraktározza a vitaminokat. Egyedül a D-vitamint állítja elő a szervezetünk önállóan, ám ehhez is szüksége van a napfényre. Így a legtöbb vitamint érdemes naponta pótolni. Minden további információ megtalálható a vitamin.dynaxin.com oldalára kattintva.