A létráról való leesés hosszú távú következményekkel jár

Csak egy percet vesz igénybe az, ha leesik a létráról, de a pszichológiai hatások tartósan fennállnak, különösen az idősebb férfiak esetében. A létráról való leesés hosszú távú hatásairól szóló első tanulmányban a Queenslandi kutatók azt tapasztalták, hogy a létráról leesett fele legalább hat hónappal az esemény után pszichésen egyre rosszabbul van.

[wp_ad_camp_1]

„Tanulmányunk szerint az 55 éven felüli férfiak különösen veszélyeztetették, és a létrával kapcsolatos összes esési esetünk több mint felét teszik ki.” A csoport az életminőségértékelési (AQoL) skálát használta az alanyok időbeli fizikai és pszichés felépülésének mérésére. A betegek átlagosan öt napot töltöttek kórházban a leggyakoribb sérülésekkel, ideértve a gerinc-, borda-, sípcsont- vagy combcsont töréseket, medencei töréseket és traumás pneumothoraxot. A tanulmány megállapította, hogy a legtöbb sérülés nem otthoni környezetben történt az otthoni karbantartás során. Az abban az időben foglalkoztatottak 80% -ának legalább négy hétre volt szüksége távol a munkából, és 16% -uk nem volt képes visszatérni vagy normál funkcióját elvégezni a munkahelyén hat hónap elteltével.

Dr. Eley szerint a tanulmány rámutatott a biztonsági tervek és a sérülések megelőzésének stratégiáinak szükségességére. „Kutatásunk megerősíti a létrák kötelező érvényű biztonsági előírásainak szükségességét, valamint olyan biztonsági funkciókat, mint a gumi lábak, horgok, hosszabbító karok, rögzítők és stabilizátorok” – mondta Dr. Eley. „Javasoljuk, hogy az idősebb férfiakat a létra vásárlás helyszínén a biztonsági előírások megerősítésére ösztönözzék, és esetleg kötelező stabilizáló elemekkel lássák el őket. „A közösségnek többet kell tennie az emberek oktatása szempontjából, hogy segítség kérése nélkül, vagy szerelők alkalmazása nélkül képesek legyenek a ház körüli munkák elvégzésére, amelyek létrát igényelnek.