A Lidl vállalat és története

A vállalat alapvetően kiskereskedelemmel foglalkozik szerte Európában (Németország,Anglia Spanyolország, Ausztria, Lengyelország, összesen 16 európai ország köztünk hazánk is.) A vállalat folyamatosan prosperál és komoly terjeszkedési tervei vannak a tengeren túlra is. Magyarországon is folyamatosan nőnek ki az újabb és újabb üzletek a földből.

[wp_ad_camp_1]

Céljuk, hogy minden 15 ezer lakosra jusson egy Lidl áruház az országban. A főprofilja a vállalatnak az élelmiszer és alapvető vegyiáruk, emellett megtalálhatóak időleges akciók keretében ruhadarabok szerszámok háztartási gépek és egyéb termékek is. Fontos hangsúlyt fektet a vállalatra, minőségre és az árra. Ezt jól mutatja a jelmondata, amely szerint a legjobb minőségű és a legalacsonyabb árú termékeket kínálják az áruházban.

Lidl

Lidl

Ezt ugye nehéz elhinni, de a magyar árérzékeny piacon ezzel próbál érvényesülni a Lidl. A polcokon főleg európai termékekkel lehet találkozni, a magyar termékek száma nem túljelentős sajnos. Főleg az olcsóbb nagyobb tömegű méretű (liszt, cukor ásványvizek, üdítők) ,vagy gyorsan romló (pékárú, tojás), illetve speciálisan Magyarországra jellemző termékeket találunk a magyar eredetű árúk között. A legtöbb élelmiszer Lengyelországból,

Németországból, illetve Ausztriából származik. A zöldség és gyümölcs a nyári időszakokat kivéve főként Spanyolországból és Portugáliából származik. A vállat működése minden országban lényegében azonos, sztenderdizélt eljárások és módszerek alapján dolgoznak.