A mai fiatalság nem szeret olvasni

Az, hogy a saját hibájukból vagy sem, lehetne vitatni, de tény, hogy a mai tinik már egyre kevesebbet olvasnak. Ezt foghatjuk arra, hogy nem érdekli őket, viszont ott a másik oldal, hogy sokkal elfoglaltabbak a rengeteg tanulnivalónak köszönhetően, vagy a különórák kapcsán.

[wp_ad_camp_1]

A szűkre szabott szabadidejüket meg nagyon kevesen töltik az olvasással, ha viszont mégis akkor sokkal inkább választják a különféle magazinokat, mint pl. a szakkönyveket, vagy a szakirodalmat. Sokak szerint a hiba talán oda vezethető vissza, hogy a társadalom a mindennapokban nem olvasni szerető embereket képez, hanem irodalomtörténészeket. Vagyis manapság az iskolában nem azt tartják fontosnak, hogy megtanítsák őket szépen olvasni, megismertessék a gyerekekkel a legszebb magyar verseket és a legnagyobb íróinkat és költőinket, sokkal inkább elmegy egy más síkon az egész oktatás, melynek az lesz a következménye, hogy nem igazán szeretnem foglalkozni ezekkel a dolgokkal. Többek között ennek is tudható be, hogy a legtöbb fiatal a kötelező olvasmányokon kívül nemigen olvas el, más könyveket. Vagy rosszabbik esetben még azokat sem.

Olvasás

Olvasás

Melynek van egy nagyon szomorú következménye. A felmérések alapján és a mai tanári vélemények alapján a mai diákok nem tudnak helyesen és folyamatosan szépen olvasni. Melynek az a következménye, hogy saját magukkal sem tudják megértetni az olvasottakat, nem másokkal. Ez többek között annak is köszönhető, hogy a diákok nagy részének még elég szétszórt ebben a korban az érdeklődési köre és felszínesé válnak az olvasási szokásaik. Sajnos ma más a kötelező olvasmányokkal sem lehet őket olvasásra bírni, hiszen az interneten szinte minden szükséges adatot megtalálnak egy-egy feladat kidolgozásához. Olvasásra fel!