A masszázs fontossága

A masszázs nemcsak a lelket gyógyítja, hanem abban is segít, hogy ellazuljanak az izmok, hogy elmúljon a feszültség, és hogy megszűnjenek a fájdalmak. Ha krónikus mozgásszervi betegségben szenved, akkor a masszázs elengedhetetlen, és általában a terápia része is, hiszen tökéletesen helyettesíteni tudja a mozgást. A masszázs emellett a test lágy-szöveteit is kezelni tudja.

[wp_ad_camp_1]

A masszázs nagyon sokat segít a stressz leküzdésében is, ráadásul javítja az egészségi állapotot is. Vannak olyan betegségek, amiket kifejezetten masszázzsal gyógyítanak, ott van például a kéztőalagút-szindróma aminek a kezelése rendszeres masszázst igényel. A fejfájás is gyakran akkor fordul elő, amikor a nyakizmok, illetve a hátizmok merevek, és ilyenkor is a legtöbbet egy jó masszázs segít. Néha egy minőségi masszázzsal akár egy sebészi beavatkozást is el lehet kerülni. A masszázs csökkenti a vérnyomást, javítja a keringést, helyrehozza a pulzust, és még az endorfintermelődést is elősegíti. A masszázs az aktív kezeléseket is nagyon jól kiegészíti, például mozgásterápia vagy gyógytorna mellett igen hatásos lehet.

Masszázs

Masszázs

A túlterhelt izmok néha annyira feszültek, hogy semmilyen más terápia nem használ, csak egy jó masszázs. A mozgásszervi betegségek általában az ülőmunka, a testtartás, illetve a megterhelő sportok miatt alakulnak ki, és ezekre is jó megoldás lehet a rendszeres masszázs. Manapság már rengeteg masszázsfajta létezik, vannak thai masszázsok, európai masszázsok, keleti masszázsok, és ezek a test más-más területeire fókuszálnak. Ha rendszeresen masszíroztat, akkor ez növelheti majd a rugalmasságot, javítja a teljesítményt, csökkenti az izomlázat, illetve javítja majd a hajlékonyságot és az izomtónust is, ezért érdemes a masszázshoz fordulni segítségért.