A nagy fogkefe dilemma

Napirendünk berögzült, egyik legfontosabb rutinja a fogmosás. A száj tisztasága, az egészséges fogak és friss lehelet higiéniánk meghatározó alapja. Évekkel ezelőtt még a Tv maci hívta fel a figyelmet a fogmosásra, mára már a figyelemfelkeltő reklámok sokaságát láthatjuk a tv-ben a szájápolásáról.

[wp_ad_camp_1]

Állandó kérdés, hogy naponta hányszor mossuk fogainkat, és melyik a megfelelő fogkrém. Ám a fogkrémek mellett kiemelkedő szerepe van a fogkefének.

Na de melyik a tökéletes?

Vállalatok sokasága tervez, alkot, verseng minél professzionálisabb terméket a piacra dobni. Kicsiknek gyermekfogkefét, nagyoknak manuálisat vagy elektromosat. Kialakítottak össze-vissza sörtéset, különböző keménységűt, hajlékony fejest, műanyag csíkkal ellátottat, ami kifejezetten a nyelv tisztítására alkalmas. Apró, elhanyagolható részleteknek tűnnek, de nagyon sok múlik emiatt a fogíny, fogaink egészségén és nem utolsó sorban a ragyogó fehérségen.

Fogkefe

Fogkefe

Fogorvosok szerint a megfelelő fogkefe sörtéje puha és sűrű szálú, hiszen a lepedékek eltávolításához nincs szükség kemény eszközre, így fogzománcunk sem sérül. A másik lényeges szempont a fej nagysága. Minél kisebb, annál jobban elérhetőek a hátsó fogak is. Összegezve a tökéletes fogkefe puha sörteszálú, kis fejű és egyenes.

Vannak helyzetek, azonban amikor ez nem elég, speciális darabokra van szükségünk. Példa erre a fogszabályzó vagy pótlás használat, a kicsi szájnyílás.

Szájüregünk, fogaink rendben tartása érdekében válasszunk egy fogorvost, járjunk el az ellenőrző vizsgálatokra, hogy ragyogó fogakkal mosolyogjunk a világra!