A narancsbőr kialakulásának okai, megelőzése, illetve kezelése

A nőknek körülbelül a 90%-a küzd a narancsbőr ellen. Még néhány évtizede szinte ismeretlen volt, mára már a férfiak körében is egyre gyakoribb a megjelenése. Bár a narancsbőr ellen legjobb és legkönnyebb a megelőzés, amit megtehetünk sok sétával, biciklizéssel, vagy lépcsőzéssel. Ez mellett a napi ajánlatos 2 liter víz fogyasztása és a megfelelő táplálkozás is segíthet.

[wp_ad_camp_1]

Kialakulásáért számos tényező felel. Az egyik ilyen az öröklődés, mely főként azoknál jelentkezik, akik a hízásra hajlamosabbak. A narancsbőrért az ösztrogén hormon megnövekedése is kihat, ami főleg serdülőkorban, terhesség idején, illetve a fogamzásgátló tabletták szedésével jelentkezik. A másik okozó a nyirokkeringési zavar. Ilyenkor a bőr veszít feszességéből, amitől nyirokpangás jön létre. A zsírsejtekben lerakódnak az anyagcsere-salakanyagok, felduzzadnak a zsírsejtek, ezáltal gátolják a szövetfolyadék útját, ami megakadályozza az anyagcserét, a méreganyagok kiválasztódását. A testsúlynövekedés is előidézi a narancsbőr megjelenését, valamint a túlzott mozgáshiány, a helytelen táplálkozás és még a stressz is.

Narancsbőr

Narancsbőr

Napjainkba számos cég próbálkozik olyan terméket előállítani, mellyel a nők megszabadulhatnak ettől a szépséghibától, viszont a narancsbőr ellen, nemcsak drága krémekkel védekezhetünk, de mi magunk is készíthetünk otthon. Ezekkel hatásosan csökkenthetjük vagy megelőzhetjük a problémát. Az egyik szuperegyszerű otthoni készítmény a kávékeverék. Fél pohár apróra darált kávét, keverjünk össze negyed pohár kristálycukorral, és ennyi avokádó, vagy extra szűz olívaolajjal. Ezt vigyük fel a tiszta bőrfelületünkre, 2-3percig dörzsöljük, majd mossuk le. A hatásfokot növelhetjük azzal, ha folpackkal körbetekerjünk a bekent területet, és ezt hagyjuk állni 30percig. Bár ez nélkül is érhetünk el eredményeket, viszont az mindenképp szükséges, hogy ezt a folyamatot legalább két hétig mindennap végezzük el.