A nyári immunerősítés fontossága

Az évszakok váltakozásával, mindig figyelnünk kell immunrendszerünk erősítésére, jöjjenek a téli hideg hónapok, vagy a nyári nagy kánikula. Nyáron is számos betegséggel találkozhatunk, ilyenkor leginkább fertőzésekkel, mint a gyomor- és bélrendszeri bántalmak, a fertőző bőrbetegségek, vagy épp a légkondíciónáló okozhat panaszokkal, mint a megfázás.

[wp_ad_camp_1]

Ezek megelőzésére mindenképp szükség van az immunrendszerünk erősítésére. A nagy melegekben, rendkívül bosszantó, amikor a náthával kell küzdenünk. Ilyenkor a forró teát inkább elkerüljük. Ha a megfázás jeleit érezzük, fogyasszunk gyümölcsöket és zöldségeket, mint például a grépfrút, ami egy rendkívül gazdag antioxidáns forrás. Nagy segítségünkre lehet a betegség megelőzésében és leküzdésében egyaránt. A másik fontos gyümölcs, ami hazánkban is megterem, az az alma. Fogyasszunk naponta legalább egyet, és ezzel is nagymértékben hozzá fogunk járulni az immunrendszerünk erősítéséhez.

Immunerősítés

Immunerősítés

Bár nyáron nem sokaknak van kedve a meleg levesekhez, főleg egy húsleveshez, amit órákig főzünk a tűzhelyen, mégis ez is fontos lehet szervezetünk számára. A húsleves számos aminosavat és ásványi anyagot tartalmaz, ami jócskán segít erősíteni immunrendszerünket. Nem csak az ételek vannak jó hatással állapotunkra. Nyáron például nagyobb mennyiségben áll rendelkezésünkre napfény, mellyel fel tudjuk tölteni szervezetünk D-vitamin szükségletét, ami szintén az immunrendszer számára nagyon lényeges. De vigyázzunk a hosszabb napon való tartózkodástól, mivel az UV-sugárzás évről-évre csak magasabb. Strandolásnál mindenképp használjunk fényvédő szereket. Mindezek mellett az alvás is nagyon fontos. A kevés alvás rossz hatással van az immunrendszerre, nagymértékben legyengíti azt, ezért figyeljünk oda, hogy ez is elengedhetetlen tényező.