A paleolit étkezés, mint a régi-új életmód

A mai modern ember évmilliókon át vadászó-halászó-gyűjtögető életmódot folytatott. A hosszú idő alatt az emberi szervezet tökéletesen alkalmazkodott a vadászó- halászó-gyűjtögető, azaz a paleolit étkezéshez. A vadászatból húsokhoz, a halászatból halakhoz és halfélékhez, a gyűjtögetésből pedig gyümölcsökhöz, zöldségekhez és bizonyos magvakhoz jutottak hozzá, ezeket fogyasztották hosszú időn át. Mivel ezekhez alkalmazkodott a szervezet ezeket könnyen meg tudjuk emészteni és a bennük lévő tápanyagokat hasznosítani tudja a szervezet, nem terhelik azt feleslegesen.

[wp_ad_camp_1]

A paleolit étkezés pontosan ezen szemléletet követi és ezek alapján állította össze azt az étrendet, ami megfelel a paleolit életmódnak, az éttermünk által biztosított paleolit étkezés tehát tökéletes eleget tesz ennek az újonnan felfedezett, ám az ősökhöz visszavezető életstílusnak. A paleolit étrenddel tehát visszatérünk az őseink étkezési szokásaihoz, mely egészséges volt, nem tartalmazott semmilyen káros anyagot, ami a legtöbb betegség kiváltó oka is. A paleolit étkezés során sokféle húst, tojást, gombát, halakat és egyéb vízi állatokat, magvakat fogyasztunk, melyek mellé leginkább különféle gyümölcsöket és zöldségeket eszünk.

Paleolit étkezés

Paleolit étkezés

Ami tilos az a gabonafélék közé tartozik, mivel ezek magas glikémiás indexű és telítettségű anyagok. Az ilyen ételek rendkívüli terhelés jelentenek a szervezetünknek, azaz nem felelnek meg a paleolit étkezés szabályainak. Mindemellett kerüljük a rizst, burgonyát, kukoricát és a kölest, nem fogyasztunk hüvelyeseket a káros lektin tartalom miatt. A tejtermékek fogyasztása szintén tilos a paleolit étkezés során, kizárólag a sajt engedélyezett.

Éttermünk egész Budapest területén gyors házhoz szállítást tud biztosítani a paleolit étkezésnek megfelelő étlapról. Látogasson el Ön is honlapunkra, ahol megtekintheti heti menünket és ahol a rendelését is leadhatja!

Forrás: PaleoFit.hu