A sikeres szakember létfontosságú szokásai

Ki nem kíváncsi egy kicsit arra, hogy egy sikeres szakember mit csinál másképp, mint egy átlagember? Nem arról van szó, hogy mit csinálnak a pénzükkel. Másképp közelítik meg karrierjüket.

[wp_ad_camp_1]

Utas vagy pilóta: Ön melyik lenne? Könnyű azt gondolni, hogy mindannyian megtesszük, hogy karrierünk felett átvesszük az irányítást. Ez a cikk azonban rámutat egy tévhitre, amelyet egyesek gondolnak: azt, hogy nem tudják ellenőrizni karrierjük bizonyos aspektusait. Vagy ami még rosszabb: nem is zavartatják magukat, hogy megpróbálják átvenni az irányítást. Pályafutásunk során lehetünk: A) Utasok – egy alkalmazott, akit a bilincs túszul ejtett. B) Pilóta – egy vállalkozó, aki felelős a sorsunkért. Látjuk, miért lehet vonzó a karrier utasként. El kell hagynia az ijesztő, intenzív navigációs munkát, hogy „pilóta” legyen. De valóban ezt akarja? Jelenleg változást lehet tapasztalni a munkaerő mentalitásában.

Egyre többen keresik a szakmai emancipációt az alkalmazott természetes evolúciójának részeként. Unják már az utast, és szeretnék megtanulni, hogyan váljanak karrierjük pilótájává. Ennek ellenére, íme néhány tipp azoknak, akik rendkívül sikeres szakemberré akarnak válni. A karriere egyenlő. Ismerje fel, és kezdje el meghatározni, hogyan használja fel az Ön előnyére.  Hozza létre vagyonát szakemberként. Ha nem rendelkezik értékes készségekkel, amelyekre igény van, kezdjen el néhányat megszerezni. Tárgyalni kell a munkaadókkal. Ne vegye el vita nélkül azt, amit kap. A munkáltató az az ügyfél, aki mindig a legjobb ajánlatot keresi, és ön az egyetlen a vállalkozásban, aki szolgáltatást nyújt számukra. Olyan ügyféllel szeretne üzletet kötni, amely hajlandó fizetni az Ön által nyújtott munka minőségéért. Tanuljon meg hatékonyan tárgyalni a fizetésről, jutalékokról és egyéb előnyökről, hogy jól érezze magát a partnerségben. Nem „munkáltatónál” dolgozik. Egy munkaadóval „dolgozik”.