A sminkben alvás károkat okozhat

Egy hosszú munkanap, vagy egy fárasztó buli után rengeteg nő követi el azt a hibát, hogy sminkkel együtt bújik ágyba. A sminkben alvás rengeteg különböző következménnyel jár, és ezek a következmények sokkal súlyosabbak annál, hogy fekete karikák keletkeznek a szemünk alatt a forgolódás miatt elmosódott szemfesték miatt.

[wp_ad_camp_1]

A festék akár maradandó károsodást is okozhat a szem körül, illetve a teljes arcbőrön is. A bőr számára az a legrosszabb, ha egy egész éjszakán át rajta hagyjuk a sminket, hiszen alváskor nemcsak a testünk regenerálódik, hanem ekkor lenne az ideje a bőr regenerálódásának is, viszont ha a bőrt smink fedi, akkor ez a regenerálódás elmaradhat. A különböző termékek tele vannak káros kémiai anyagokkal, amelyek nemcsak a bőrbe szívódnak fel éjjel, hanem az egész szervezetbe beszivárognak. A sminkekben található különböző olajok képesek eltömíteni a pórusokat, ezzel pedig gyakran okoznak aknét és pattanásokat az arcon. A smink az összes természetes folyamatot képes felborítani éjszaka, hiszen a bőr vízből és ásványi anyagokból tevődik össze, felszínén pedig pórusok vannak, amik az izzadást is lehetővé teszik, a smink viszont teljesen blokkolja ezeket a pórusokat.

A különböző sminkek nemcsak ezt a folyamatot gátolják, hanem szárazzá is teszik az arcbőrt, hiszen elvonják a vizet a bőrből. Emiatt fáradtabb lesz az arcunk és a szokásos ragyogásnak is vége lehet. A száraz bőrön emellett megjelenthetnek különböző pikkelyes részek is a szemöldöknél, valamint az orr környékén is, ami igen kellemetlen. A sminket lehet okolni az apró fehér pöttyök megjelenéséért is, amik általában a szem körül szoktak megjelenni, és ha valakinek zsíros a bőre, akkor gyakrabban előfordulhatnak. Éppen ezért vigyázni kell a sminkkel, és minden este le kell mosni azt, hiszen az csak egy pár másodpercet vesz igénybe vesz, viszont ha nem teszi meg, akkor több egészségi problémával kell majd szembenéznie.