A szódabikarbóna és a megfázás

A megfázás minden egyes évszakban kellemetlen, hiszen az ember nem szívesen hiányzik a munkahelyéről egy-egy ostoba nátha miatt, ugyanakkor az is különösen irritáló tud lenni, amikor éppen a szabadságunk ideje alatt szedünk össze valamilyen vírust. A patikusok már-már gépiesen adják át nekünk az ilyenkor szokásos, „jól bevált” gyógyszereket, melyek szedése azonban sajnos nem mindig hozza meg a várt hatást.

[wp_ad_camp_1]

Mit tegyünk, ha nincs erőnk semmihez és legszívesebben fel se kelnénk az ágyból? Nos, ahol a hagyományos gyógyászat csődöt mondd, ott talán érdemes megpróbálkozni néhány házi praktikával, melyek közül sokat ismernek már bizonyára Önök is: mézes-citromos langyos tea, c-vitamin, sok-sok gyümölcs, zöldség, rengeteg tiszta víz, természetes gyümölcslevek, mézes fokhagyma, forró húsleves és még sorolhatnánk. Létezik azonban a megfázásnak egy kevésbé ismert, ámde annál hatékonyabb ellenszere is, ez pedig nem más, mint a szódabikarbóna! Ezt a fillérekért beszerezhető port számtalan módon felhasználhatjuk az ételekbe, a háztartásunkban, a hajunk, körmeink, fogaink, használati tárgyaink tisztításában és persze ne felejtsük el áldásos hatását azon esetekben, amikor bizony kicsit túl sokat ettünk és emiatt rendetlenkedik az emésztőrendszerünk. Ez a többfunkciós csodaszer azonban rengeteget segíthet azoknak is, akik képtelenek kigyógyulni a náthából, mindössze annyit kell tenni, hogy összekeverünk egy kevéske szódabikarbónát vízzel, a még jobb hatás kedvéért adhatunk hozzá egy kis c-vitamin port is, majd, amikor már nem pezseg az italunk elfogyasztjuk.

Megfázás

Megfázás

Az első nap ismételjük meg a műveletet hatszor, a második nap négyszer, a harmadik napon pedig kétszer. A negyedik napon már jó eséllyel sokkal jobban fogjuk érezni magunkat, azonban, ha még mindig nem vagyunk teljesen formában, folytathatjuk tovább is a kúrát, összesen mondjuk hét napig. Ha Ön is unja már, hogy vagyonokat ki olyan gyógyszerekért, amelyek egy jottányit sem javítanak az egészségügyi állapotán, akkor adjon egy esélyt a szódabikarbónának, egy próbát ugyanis mindenképp megér!