A vezetéknélküli riasztó beszerelése olcsóbb, ha már kész van otthona

A legjobb, ha előre gondolkodunk és a megfelelő biztonsági szakemberrel konzultálunk, amikor otthonunkat tervezzük, majd felépítjük. A legtöbb estben viszont erre nem gondolunk, vagy olyan ingatlant vásárolunk, amely szerkezetileg kész, viszont az előző tulajdonosok számára a biztonság másodlagos szempont volt.

[wp_ad_camp_1]

A vezetéknélküli riasztó sokszor jól jön, ha olyan helyzetbe kerülünk, hogy nem tudunk telepíteni fix vagy vezetékes biztonsági hálózatot otthonunkba, irodánkba vagy céges telephelyünkre. Ha nincs rá mód, hogy a falakban kialakítsuk a vezeték helyét, vagy túl költséges lenne a beavatkozás akkor mindenképpen érdemes elgondolkodni azon, hogy vezetéknélküli riasztó rendszert szereljünk be a terület védelme érdekében.

Vezetéknélküli riasztó

Vezetéknélküli riasztó

Többféle megoldás létezik, ha nem tudunk vezetékes riasztót telepíteni a kívánt helyre. Van teljes mértékben vezetéknélküli riasztó megoldás, amely úgynevezett rádiós rendszer és kétirányú. Ebben az esetben minden eszköz vezeték nélküli, ide értve az érzékelőket és vezérlőberendezést, valamint a kültéri hang és fényjelzőket is. Ezek mind tudnak egymással kommunikálni vezetékes hálózat nélkül. Így ezen vezetéknélküli riasztó beszerelése nem jár semmilyen vezeték beszerelésével és extra falfúrással. Képesek nagyobb távolságok áthidalására is, hiszen van jeltovábbító a rendszerben is. Így akár távirányítóval tudjuk vezérelni a vezetéknélküli riasztónkat, amelyre garázs vagy kapunyitó is kapcsolódhat.

Van úgynevezett hibrid megoldás is, ahol a meglévő vezetékes rendszert bővítik újabb vezetéknélküli riasztó rendszerrel. Ez is megoldható, mivel a rendszerek egymáshoz kapcsolhatók. Ezt a megoldást legtöbbször akkor alkalmazzák, amikor olyan területeket is fel szeretnénk szerelni riasztóval, amelyre azelőtt nem volt szükség. Minden esetre, ha vezetéknélküli riasztó beszerelését fontolgatja érdemes a biztonságtechnikában jártas képviselőt felkeresni, mint az Elektronika Vonala Vagyonvédelem. Keresse fel a www.lineelectronic.hu honlapot!