A világ legnagyobb kutyái

A világ legnagyobb kutyái igazán ritkaságok az állatvilágban. Nézzük, melyek ezek a fajták, típusok! A leonbergi az egyik legnagyobb kutya, a németországi kutyafajta Leonberg városából származik és innen kapta az elnevezését is, hatalmasak a mancsai, nagyok és erősek a lábai.

Valamint hosszú szőrzete van. Súlya akár 80 kg is lehet, marmagassága pedig 80 cm. Nagyszerű házőrző és nagyszerű társ. Második a sorban az Újfundlandi. Ez a kutyatípus hihetetlen erővel ragaszkodik szeretteihez. Új-Fundlandra az angol telepesek által kerülhetett. Vízi mentőkutyaként tartják elsősorban, de akik nagy kutyát szeretnének, házi kedvencként is beválik, marmagassága 70 cm is lehet, súlya többnyire 70 kg körül mozog, szeretnek lustálkodni, de vízben is sokat szeretnek játszani.

Dán dog

Dán dog

A kuvasz is benne van a világ legnagyobb kutyáit felsorakoztató írásunkban. Egy magyar kutyaféle, az öt legnagyobb kutya között, 80 cm a marmagassága, és 60 kg, úgy lehet tudni, már a kezdetektől őseinkkel tartott a népvándorlás során. Gazdájával szemben odaadóan, szelíden viselkedik. Szereti a törődést, szeretgetést. A dán dog 80 kg-ot is nyomhat. A marmagassága egy méter is lehet. Az angol területeken dán dogként ismerik, mivel a dánok és németek között folyik a vita az állat eredetéről, igazi arisztokrata kutya, akiről már az egyiptomi sírkamrák falain is láthatók rajzok. Ötödik a bordeaux-i dog, mély hangját ritkán hallani, csendes, szelíd kutya. 60 kiló körüli és 80 cm-es a marmagassága, jelentőségteljes állat, nagyon jó őrkutya, családját mindig megvédi, szívesen játszik gyerekekkel, és a háziállatokkal is jól kijön. A tibeti vidékről származik, de Európában Franciaországból terjedt el, farkasra, medvére vadásztak vele korábban, kiváló házőrző és nagyon alkalmazkodó típus, de jellemzője a dogok makacssága is.