A világ legszebb nemzeti parkjai szerte a világon

Földünk számos csodás természeti kincset és területet rejt, melyeket mindenképp érdemes meglátogatni. Minden nemzeti park különleges a maga módján és csodálatos természeti kincsekkel van tele, azonban vannak olyanok, amelyek kiemelkednek a többi közül.

A világ legszebb nemzeti parkjai közé tartozik a Banff Nemzeti Park, amely Kanada első nemzeti parkja, amelyet 1885-ben alapítottak. A park abból a célból lett létrehozva, hogy a területén található ásványvízforrások védelem alá kerüljenek. A park mérete az évek során folyamatosan növekedett, így napjainkban 6641 négyzetkilométeres. A Banff Nemzeti Park tiszta vizű tavairól, örökzöldjeiről, valamin a Sziklás-hegység csupasz, hatalmas hegyeiről híres. Az Egyesült Amerikai Államokban található a világ leghíresebb nemzeti parkja. A Yellowstone Nemzeti Park említésére a többség a gejzírekre és Maci Lacira gondol. A 8980 négyzetkilométeres nemzeti park területén grizzly medvék, farkasok, jávorszarvasok és bölénycsordák élnek. Az amerikai kontinensen található a világ tüdejeként is emlegetett Amazónia, melynek területén terül el az azonos nevű nemzeti park.

Az öreg kontinensen, Európában is számos nemzeti park található. Norvégia a világ legzöldebb állama, ráadásul az ország nagy figyelmet fordít a természeti értékek megóvására. A Rondane Nemzeti Park az ország első nemzeti parkja, amely kanyonokkal tűzdelt, hegyvidékes terület. A nemzeti parknak nagy szerepe van az 572 négyzetkilométeres területen lévő élővilág megóvásában. Ha a világ legszebb nemezti parkjai kerülnek szóba, akkor nem szabad kihagyni a Japánban található Akan Nemzeti Parkot sem, amelyet 1934-ben alapítottak. Itt található a világ legtisztább vizű tava, az Ashi tó. A nemzeti park az egyik aktív tűzhányójáról kapta a nevét.