A víz hatása a szervezetre

A szervezet fontos alkotórésze a víz, melynek elegendő bevitele nélkülözhetetlen a test számára. A vizelet-, székletürítés, és a légzés során a szervezet vizet veszít, amit szükséges folyamatosan pótolni. Fontos, hogy ne csak akkor fogyasszon vizet, amikor szomjúságot érez, hanem rendszeresen, amikor csak ideje engedi.

[wp_ad_camp_1]

A víz mindent visz, mivel annyira fontos a szervezet számára, hogy nélküle kiszáradna. Fizikai munkavégzés, sport, lázas betegség, hányás- hasmenés, során különösen oda kell figyelni arra, hogy elegendő víz mennyiséget fogyasszon el. A megfelelő hidratáltságnak köszönhetően az emberek fizikailag, és szellemileg is jobban teljesítenek. Folyadékot juthat a szervezetbe gyümölcslevek, zöldséglevek, levesek által, naponta 2 liter folyadék elfogyasztása ajánlott. Nagy mennyiség esetén a szeszes italok azért is károsak a szervezetre nézve, mivel dehidratáltságot okoznak. Ha nem pótolja megfelelőképpen a folyadékot a szervezetében, akkor a következő tünetek jelentkezhetnek: székrekedés, a bőrfelület kirepedezése, koncentráció képesség csökkenése.

Víz

Víz

A víz nem csak a belső egészségért felelős, hanem a külső szépségért is, mivel a hidratálás jelei azonnal észrevehetőek a bőrön, hajon, körmökön. A www.belvarosiorvosicentrum.hu weboldalon bővebb információt talál arról, milyen fontos a víz a szervezet számára, és, hogy hogyan tudja pótolni a folyadékot a szervezetbe. Ha szakembertől szeretne tanácsot kérni, akkor látogasson el a Belvárosi Orvosi Centrum klinikára, amely Budapesten található. Legyen önnek is fontos a saját egészsége, ezért fogyasszon minél több vizet, folyadékot. A megfelelő vízfogyasztás mellett frissnek, kipihentnek, üdének fogja magát érezni a mindennapok során.