Akné, pattanás kezelése nem csak tinédzsereknek

Sokan, ha aknét, vagy pattanást fedeznek fel magukon, rögtön nekiállnak nyomkodni. Sok esetben ezt még egy alapos kézmosás sem előzi meg. Így sokszor hegesedés lesz a vége. Az akné komoly betegségeket is előre vetíthet, így jobb orvoshoz fordulni.

[wp_ad_camp_1]

Akné, pattanás kezelése orvos által sokkal jobb megoldás, mintha mi állnánk neki otthon a tükör előtt kezelni a pattanást. Ennek aztán a későbbiekben meglesz a nyoma hegek által, így jobb orvoshoz fordulni. Bizonyos esetekben az akné komoly betegségekre is utalhat, így jobb komolyan venni. Az akné akár PCOS-ra is utalhat, ami policisztás ovárium szindrómaként ismert és számos nő mindennapjait nehezíti meg. Abban az esetben, ha nem ismerik fel időben és nem kezdik el megfelelő módon kezelni PCOS daganatok kialakulásához, valamint meddőséghez, szív- és érrendszeri problémákhoz, valamint cukorbetegséghez is vezethet. Sokszor az orvoshoz való fordulást számos kozmetikum eredménytelen próbája előzi meg, azonban nem éri meg ilyen módon tesztelgetni a saját bőrét.

Akné

Akné

A pattanások és az akné, elsősorban a kamaszkorban jelentkeznek a hormonális változások miatt. Ebben az időszakban minden tinédzser szeretne jól kinézni, önértékelésük könnyen sérül, így jobb mielőbb orvoshoz fordulni akné és gyulladt pattanások esetén. Az akné és a gyulladt pattanások kezeléséhez először is meg kell állapítani a háttérben álló okokat, valamint az akné típusát és súlyosságát. A megoldási javaslatok közt szerepelhet gyógyszeres kezelés, dietetikus tanácsadás, gyógyszer tartalmú, vényköteles krémek és frakcionált lézerkezelés is. Az otthoni pattanás nyomkodás és helytelen akné kezelés eredménye általában a maradandó hegek látványa az arcon. Alapos bőrgyógyászati kezelést követően a hegek kezelhetők frakcionált lézerterápia segítségével.