Alternatív drog, a zene

Felgyorsult a világunk, és ez a folyamat nincs jó hatással az emberekre. Próbálunk egy-egy elfoglaltságot, hobbit keresni, hogy lassítsunk a külvilágon, és legfőképp azért, hogy nyugtassuk a lelkünk.

[wp_ad_camp_1]

De mivel lehet ezt elérni? Számos lehetőségünk van. Egyesek utaznak, világot látnak, míg mások a barátaikkal szeretik tölteni szabadidejüket és velük együtt bandázni. Ám van úgy, hogy az ember fogja az MP3 lejátszóját, bedugja a fülest és elmerül a zenék világába.

Minden ember különböző, így fontos, hogy megtaláljuk a számunkra megfelelő ízlést mindenben, így zene terén is. Keressünk olyan számokat, amikkel azonosulni tudunk, és ami inspirál minket. A zene gyógyít, életerőt ad és képes vigaszt nyújtani, amikor úgy érezzük, összeomlik minden körülöttünk.

Zene

Zene

Vannak nyugtató, spirituális zenék, amik ellazítanak. Egyfajta alfa állapotba segítik az embert, ebben az állapotban pedig úgymond elfilozofálunk az élet értelméről és közben meditálunk egy nagyot. Létezik a kemény rock kategória. Ezt használhatjuk például futásnál vagy keményebb edzéseknél Ennek segítségével a felszabadult dühtől még könnyebben szabadulhatunk meg. A kismamák előszeretettel hallgatnak klasszikus zenéket, hisz nagymértékben növeli a pocaklakó intelligenciáját Mozart requiemje, vagy Vivaldi négy évszaka.

Nem létezik jó vagy rossz zene ebben ez a szép. A zene mindenkié és a mi feladatunk csak annyi, hogy kiélvezzük amit ad nekünk.