Amit a PayPalról érdemes tudni…

Sokak számára ismerős a PayPal, de talán van aki még nem ismeri, vagy hallott már róla, de még nem használta. A PayPal számlát, mint fizetési lehetőséget, számtalan webáruház oldalán láthatjuk, és  érdemes kihasználni. Vannak olyan internetes oldalak (pl. PTC) ahol az elvégzett munka után a kifizetés szintén PayPal-ra történik. Miért is ne használnánk ki ilyetén a vásárlási lehetőséget, vagy keresnénk pénzt az interneten keresztül csak azért, mert nincs PayPal számlánk?

[wp_ad_camp_1]

A PayPal felhasználók száma 100 milliós nagyságrendű. A rendszer lényege az, hogy általa nem kell kiadni a számlaszámunkat webáruházaknak, más pénzkereső oldalaknak, stb., ugyanakkor pénzt utalhatunk, vagy fogadhatunk.

A rendszeren belül a felhasználók egymás közt is könnyedén utalhatnak pénzt akár külföldre is, így pedig kikerülhető a bankok pénzkezelési költségei, mivel a pénz küldés a PayPal-en belül ingyenes. Csak az adott személy e-mail címére van szükség és máris utalhatunk, ami pár másodperc alatt meg is érkezik a címzetthez!

Paypal

Paypal

A PayPal szolgáltatás mindenki számára teljesen ingyenes. Hivatalos weboldalán (www.paypal.com) bárki regisztrálhat, ehhez csupán egy e-mail címre, néhány adatra és a bankkártya számára van szükség.

A Paypal használata nagyon egyszerű. Az ehhez szükséges fiókot 5 perc alatt létre lehet hozni, és mint már szó volt róla, nem kerül pénzbe. Nincs számlavezetési díj! Elég csak egyszer összekapacsolni a bankkártyát a PayPal-al, majd egyszerű bejelentkezés után a PayPal Wallet-be, intézhető a fizetés.

További előnye, hogy valamilyen szinten akár spórolásra is lehetőséget nyújt, ha a PayPal-ra érkező bevételeinket – vagy akár csak egy részét – nem kérjük le a saját bankunkba, úgy nem költjük el, és még ha kamatozni nem is kamatozik, de  pénzünket gyűjtögethetjük rajta.