Automata öntözőrendszer márkák és árak

Számos automata öntözőrendszer gyártó cég van, de igazán azok az öntözéstechnikai gyártók a professzionális minőségűek, amelyeket az USA-ban gyártanak. Ezek a cégek némelyike már majdhogynem egy évtizede gyárt automata öntözőrendszer alkatrészeket, és finomítja azt, hogy mindig az uralkodó trendnek a leginkább megfelelőek legyenek a termékei.

[wp_ad_camp_1]

Amikor valamelyik cég előrukkol egy újdonsággal, ami nagyon ígéretes, illetve teret hódít azonnal a piacon, akkor jellemzően eladja a liszenszét a többi cégnek is, majd azok is lehozzák saját színeikben ezt a terméket. Lehet ez egy jó öntöző szórófej, mágnesszelep, vagy éppen egy fúvóka.  Manapság a leginkább keresett és fejlesztett automata öntözőrendszer termékek azok, amelyek víztakarékosak, illetve a kényelmet szolgálják. Ezek számítanak elsősorban magas műszaki tartalomnak.

Öntözőrendszer márkák

Öntözőrendszer márkák

A magas műszaki tartalom, illetve az alacsony ár ritkán járnak együtt. Az ilyen magas műszaki tartalmú öntözőrendszerhez akkor lehet hozzájutni, ha annak az ára akciós. Ez természetesen sokat számít, azonban nem ez fogja az öntözőrendszer árát elsősorban meghatározni, hanem a kert adottságai. A leginkább befolyásoló tényezők a víznyomás, a literszám, a kert tagoltsága, az öntözendő növényzet, valamint a domborzati viszonyok. Egy ugyanakkora kert öntözése akár a kétszeresébe is kerülhet akkor, ha ezek a feltételek kedvezőtlenek az öntözés szempontjából.

A márkák szempontjából az árak aránylag kiegyenlítődtek mostanában. Egyik vezető automata öntözőrendszer gyártó cég termékei sincsenek nagyon eltolódva a másiktól, mivel a hazai piac igen árérzékeny. Ezért szükséges, hogy a hazai szereplők egyeztessenek és összehangolják az értékesítési stratégiájukat.