Az állatorvosi szakrendelések fontosságáról

Amikor mi, emberek megbetegszünk, a legtöbb esetben a kezelőorvosunkhoz fordulunk, majd ő később továbbküld bennünket a megfelelő szakorvoshoz, ha olyan betegségünk van, mely ezt megkívánja. A kis kedvenceink esetében sem kell kizárólag arra gondolnunk, hogy nincs szükség szakorvosra, illetve szakrendelésre.

Az állatorvosi szakrendelések lényege pontosan ugyanaz, mint nálunk, embereknél. Az állatorvosi szakrendelések alkalmával elvégzett vizsgálatok célirányosan működnek, azaz kifejezetten arra a területre összpontosulnak, ahol feltételezhetően probléma van az állatnál. A szakvizsgálatoknak, valamint a szakrendelésnek köszönhetően tehát kifejezetten olyan állatorvoshoz kerül a kis kedvencünk, aki egy bizonyos ágazatra szakosodott.

Állatorvosi szakrendelés

Állatorvosi szakrendelés

A Lőrinci Állatorvosi Rendelőben lehetősége van már szakrendelésre is elvinni a kis kedvencét, hiszen az ott dolgozó állatorvosok az állatorvoslás néhány területén az alapellátásnál sokkal szélesebb kőrű szolgáltatást biztosítanak. Ha a szakrendelésre visszük kutyusunkat vagy cicánkat, akkor mindig az adott szakterületen jártas állatorvos kolléga fogadja a vélhetően beteg kis kedvenceket. Érdemes tudni, hogy az állatorvosi szakrendelések több időt vesznek igénybe, mint a hagyományos kivizsgálások. Éppen emiatt jó, ha előre egyeztetünk időpontot.

Mi tartozhat az állatorvosi szakrendelések csoportjába? A kutyáknál és a cicáknál gyakran fordul elő zöldhályog, vagy más nevén glaukóma. Ezt a főként kutyáknál jelentkező betegséget nagyon nehéz észrevenni, de megfelelő állatorvosi szakrendelések alkalmával, illetve a célirányos vizsgálatok alkalmával lehetséges a diagnosztizálása. Emellett az állatorvosi szakrendelések csoportjába tartozhat még a bőrgyógyászat, az ultrahangos vizsgálatok, de még az endoszkópiás vizsgálat is. Bővebb részletkért látogasson el a www.kisallatdoki.hu honlapra.