Az egyre népszerűbb sminktetoválás

Egyre többen vesszük igénybe a sminktetoválást, hiszen igen nagy lehetőségeket tartogat bárki számára! Az esztétikus megjelenés mindannyiunk életében fontos szerepet játszik és törekszünk arra, hogy ezzel megfelelően éljünk is. A tetoválás feladata, hogy arcunk természetes harmóniáját megteremtsük, ha ez nem adatott volna meg nekünk.

A mai rohanó világunkban nem minden hölgynek van 30-40 perce arra, hogy egy szép sminket elkészítsen, mielőtt munkába indul. A nyári időszak is szolgálhat bonyodalmakkal, hiszen a strandolás közben lemosódó smink sem a legszebb látvány sem egy nő, sem egy férfi számára. A sminktetoválás technológiai háttere mára már annyira kifejlődött, hogy igen professzionális gépek állnak a kozmetikusok rendelkezésére ahhoz, hogy ezeket a sminktetoválásokat szépen kivitelezzék. Az orvosi tűvel dolgozó készülékek pontszerűen juttatják be a kívánt felület bőrébe a festékanyagokat.

Sminktetoválás

Sminktetoválás

A kozmetikai, azaz sminktetoválás nem keverendő össze a hagyományos tetoválással, hiszen ez nem egy életre szól, csak pár évre. A hagyományos tetoválás esetében a bőr aljáig mennek le, míg a permanent make up esetében csak a hámréteg legalsó sejtsoráig. Így fordulhat elő az, hogy a sminktetoválás maximum 4 évig marad meg és utána nyomtalanul eltűnik, elkopik. A sminktetoválás segítségével korrigálni lehet a szemöldököt. Ezt akkor szokták kérni az ügyfelek, amikor gyér vagy ritka a szemöldök.

A keskeny ajkakkal rendelkezők előszeretettel rendelik meg a szájkontúrozást és a színezést is egyben. Amennyiben a sminktetoválás mellett döntünk érdemes mindig szakemberhez fordulnunk, aki feltehetően referenciával is rendelkezik, valamint több éve űzi a permanent make up elkészítését!