Az eredményes fogyás titkai

Mindenki szeretne fittebb és csinosabb lenni. A kívánt állapothoz azonban sokszor a fogyáson keresztül vezet az út. De vajon mit kell tudni a fogyásról annak érdekében, hogy a fogyókúra eredményes legyen?

[wp_ad_camp_1]

A biológia felnőtt korban az emberek zsírsejtjei tartós állapotúak; tehát nem vagyunk képesek csökkenteni a zsírsejtjeink számát, viszont csökkenteni tudjuk azok zsírtartalmát. Gyakorlatilag ez a folyamat jelenti a fogyást.

A fogyás hatékonysága érdekében meg kell értenünk a szervezetünk alapvető működését, illetve a zsírszövetek és a zsír viszonyát. A zsírszövetek ragaszkodnak a zsírhoz. Ha már egyszer nagyra nőttek, szeretnék megőrizni a számukra kedvező állapotukat. Ami a zsírszövetek számára kedvező, az számunkra cseppet sem.

Fogyás

Fogyás

A zsírszövetek zsírtartalmát természetesen csökkenthetjük különböző módszerekkel. Mint írtuk, ez maga a fogyás. A probléma abból adódik, hogy sokan a kiéheztetésben látják a megoldást, ami ideig-óráig kétségtelenül hatékony megoldás. Ám a kúra után a zsírszövetek azonnali raktározásba kezdenek, pótolni igyekeznek a kieső tartalékot és igyekeznek hosszútávra bebiztosítani az állapotukat. Mi meg jojó effektusról beszélünk…

Be kell látnunk, hogy újra kell értelmeznünk a fogyókúra fogalmát. A kúra szó már nem is illik a képbe, hiszen nem beszélhetünk ideiglenes megoldásokról. Teljes életmódváltásra van szükség, ami hosszútávon képes biztosítani az egészséges testzsír arányt. Ha mérsékeljük a szénhidrátok és zsírok fogyasztását, valamint nagyobb hangsúlyt fektetünk a fehérjében és vitaminokban gazdag táplálkozásnak, mindezt rendszeres testmozgással fejeljük meg, akkor az eredmény nem marad el. A fogyás nem ördöngösség, hanem elhatározás kérdése. Miért ne tennénk meg az első lépést még ma?