Bőrbetegséget okozó ételek

Mai világunkban nagyon oda kell figyelünk arra, hogy mit, miből és mennyit eszünk, mert ha nem annak súlyos egészségügyi következményei lehetnek. Nem csak emésztési zavarok, valamint szívproblémák jelentkezhetnek a helytelen táplálkozás következtében, hanem meglepő módon bőrbetegségek is.

[wp_ad_camp_1]

A pikkelysömör a test bármelyik pontján jelentkezhet foltok formájában, amelyek akár le is válhatnak és könnyen elfertőződnek. Valamennyi ember hajlamos erre a betegségre, azonban ha nem figyel oda az ember arra, hogy hogyan él és mit eszik, akkor sajnos könnyen megkaphatja a betegséget. Pikkelysömört okozhat például a a dohányzás, az elhízás, a stressz, belsőszervi megbetegedések, valamint a nem megfelelő táplálkozás! Ha valaki hajlamos a pikkelysömörre, akkor annak nem ajánlott például vörös húst fogyasztania. A vörös hús fogyasztása egyébként nem csak a pikkelysömör kialakulásához járul hozzá, hanem az elhízást is elősegíti. A pikkelysömör kialakulása ugyanis kapcsolatban áll az elhízással, éppen ezért nem ajánlott a fehér kenyér fogyasztásának túlzásba vitele sem. A bőr gyulladását okozhatják például az előre lefagyasztott ételek fogyasztása is, például a fagyasztott fasírt és a hozzá hasonló ételek fogyasztása, hiszen ezek szénhidrátban, valamint cukrokban gazdag ételek.

Pikkelysömör

Pikkelysömör

A psoriast, vagyis a pikkelysömört gyakran a tejtermékek is előidézhetik az arra hajlamos embereknél. Ezért ha valaki tudja, hogy hajlamos erre a betegségre, akkor jó, ha csökkenti a szervezetébe való tejtermékbevitelt. Meglepő, de a pikkelysömörre hajlamos személyek jobb ha kihagyják étrendjükből a padlizsánt, a paprikát, a paradicsomot, valamint a burgonyát is, hiszen az említett zöldségek a olyan összetevőket tartalmaznak, amelyek előidézik ezt a fajta megbetegedést. Továbbá fontos, hogy minél kevesebb mesterségesen elkészített édességet fogyasszanak a pikkelysömörrel elő emberek!