Boszniai látnivalók

Sokan rá sem gondolnak, hogy az egykori háború sújtotta ország, számos természeti csodával és látnivalóval rendelkezik. Nagyon barátságos és vendégszerető népség.

[wp_ad_camp_1]

Bosznia fővárosa Szarajevó talán a legszebb és legsokoldalúbb főváros a Balkánon. A Dinári-hegység által körülölelt történelmi város mára már elhíresült a kulturális és vallási sokszínűségéről. Megtalálható itt az iszlám, ortodox, katolikus és a zsidó hívók közössége is. Évszázadok óta élnek együtt mára már békében a városban. A város varázsát meghatározza a több korszak által alkotott épületek összessége. Megtalálható itt egészen a török kortól kezdve a mai modern építészetig számos remek alkotás. A Latin- hidat semmiképpen sem hagyjuk ki, amely helyszíne volt a Franz Ferdinand főherceg elleni merényletnek, és ezáltal kirobbant az I. világháború. Bosznia egyik leghíresebb óvárosa Mostar, minden idelátogatót lenyűgöz. Mostar városa a Világörökség része. A város jelképe az 1957-ben I. Szulejmán által épített kőhíd. Bár a háborúk a hidat sem kímélték, mára már teljes szépségében megtekinthető. A híd mindkét lábánál kávézók és bazárok sokasága található.

Bosznia

Bosznia

Továbbá itt található Banja Luka, mely egy völgyben fekvő város, és a termálfürdőiről nevezetes. A termálfürdők kénes gyógyvize vonzza a turistákat, ám a rafting szerelmeseinek is egyik kedvenc helyszíne. Boszniában található még Európa egyik legfiatalabb zarándokhelye, Medjugorje. 1981-ben a falu feletti Crnica hegyen sétáló gyerekek előtt megjelent a Szűzanya. Az első jelenés napra pontosan a polgárháború kitörése előtt 10 évvel történt, majd többször is megismétlődött. Ma a kisváros évente többszázezer zarándokot fogad. Medjugorjeba látogatva részesei egy olyan felemelő érzésnek, hogy egyszerre több mint 4000 pap celebrál misét több mint 200.000 hívő előtt.